Primăria investește aproape patru milioane de euro pentru modernizarea Maternității ”Buna Vestire”

0
3064

După ce, în luna iulie a anului trecut, Primăria Galați a reușit, după ani de încercări, să achiziționeze terenul și clădirea în care funcționează Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie ”Buna Vestire”, autoritățile fac primul pas pentru modernizarea unității medicale.

În ședința de astăzi a Consiliului Local, aleșii au votat, la propunerea primarului Ionuț Pucheanu, indicatorii tehnico-economici ai unui proiect care prevede ”Relocarea, reabilitarea, modernizarea și dotarea ambulatoriului Spitalului Clinic de Obstetrică – Ginecologie Buna Vestire”. Investiția depășește 16,2 milioane de lei și va fi asigurată cu fonduri europene.

Municipalitatea vrea să îmbunătățească serviciile medicale prin transformarea corpului C4, degradat și nefuncțional în prezent, într-un ambulatoriu modern.

Astfel, la parter vor fi două cabinete de obstetrică și ginecologie, consultații nou născuți, planificare familială, psihologie, videocolposcopie, histeronografie, ecografie, dermatologie, sterilizare, laborator și imagistică medicală cu Raze X și RMN. La etaj vor funcționa un laborator pentru analize medicale și o sală de consiliere/informare.

Proiectul prevede lucrări de consolidare; de creștere a eficienței energetice, prin realizarea lucrărilor de anvelopare a sistemului de încălzire/furnizare a apei calde de consum, instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice și/sau termice pentru consum propriu, lucrări de instalare a sistemelor de climatizare, ventilare naturală, lucrări de realizare a instalației de iluminat; lucrări de amenajare interioară; lucrări de sistematizare verticală – refacere trotuar și sistem de evacuare a apelor pluviale.

Potrivit Biroului de Presă al Primăriei, proiectul este propus pentru finanțare prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 8 – Dezvoltarea infrastructurii sanitare și sociale – Prioritatea de investiții 8.1.

Aceasta este prima investiție majoră ce va fi derulată la Spitalul Clinic de Obstetrică – Ginecologie, după ce Primăria municipiului Galați a devenit proprietar al terenului și imobilelor, statut ce îi conferă posibilitatea să acceseze fonduri europene și să-l transforme într-un spital modern, spațiile actuale fiind mici, insuficiente pentru toate cabinetele, iar aparatura – uzată.

Spitalul Clinic de Obstetrică – Ginecologie „Buna Vestire” funcționează în regim pavilionar cu o structură de 105 paturi. Este una dintre cele mai vechi unități sanitare din țară și cea mai veche maternitate din județ.

”După ani de zile în care s-au vehiculat doar vorbe şi promisiuni, acum ne putem mândri că acest spital este al oraşului. Sunt extrem de încântat că, în sfârşit, acest spital este redat comunităţii, pentru că aici este locul său. Pregătim proiecte pentru modernizarea spitalului, întrucât, nefiind proprietari până acum, nu am putut investi pentru lucrări de reabilitare, modernizare și nu numai”, declara, în vara anului trecut, primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, după semnarea contractului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.