Primăria înființează prima creșă din ultimii 30 de ani! O clădire în paragină va fi transformată într-un centru modern pentru cei mici

0
931

Primăria municipiului Galați informează că, în urma licitației publice, a fost atribuit contractul pentru reabilitarea clădirii din strada Alexandru Ioan Cuza nr. 24, unde va funcționa prima creșă pe care o va înființa municipalitatea în ultimii 30 de ani, după ce au fost obținute fonduri europene în acest scop.

Astfel, oferta declarată câștigătoare a fost cea depusă de Asocierea Moviland Met SRL – Consumcoop – Submit SRL, iar valoarea contractului este de 1.677.046,48 lei fără TVA. Sunt prevăzute 16 luni pentru realizarea obiectivului, din care 4 luni pentru proiectare și 12 luni pentru execuția lucrărilor.

Imobilul se află în patrimoniul municipiului Galați și este format din două corpuri, cu regim de înălțime subsol, parter și un etaj.

Prin proiect se prevede amenajarea spațiului cu destinația de creșă, astfel încât să fie creat copiilor și cadrelor didactice un mediu educațional care să le ofere confort și care să permită desfășurarea unui proces instructiv-educativ eficient.

Lucrările presupun consolidare, recompartimentare a spațiilor necesare funcționarii în bune condiții a creșei și reabilitare termică. Acestea vor fi completate cu înlocuirea integrală a instalațiilor pentru utilități, refacerea finisajelor interioare și exterioare, refacerea trotuarelor, montarea de bănci și coșuri de gunoi, amenajarea spațiilor verzi etc. Dotările vor fi specifice destinației spațiului (mobilier pentru copii, echipamente joc), în urma unei achiziții separate.

Primăria municipiului Galați a obținut fonduri europene pentru realizarea acestui obiectiv, iar valoarea totală a proiectului este de 2.783.240,30  lei cu TVA, din care suma de 1.215.247,18 lei va fi asigurată de la bugetul local.

Proiectul cu fonduri europene a fost aprobat în cadrul POR 2014-2020-Axa prioritară 9-Sprijinirea regenerării economice și sociale a comunităților defavorizate din mediul urban-Prioritatea de investiții 9.1 – Dezvoltare locală sub responsabilitatea comunității (DLRC).

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

three × two =