Primăria începe dezinsecția, din data de 10 mai, pentru combaterea căpușelor și țânțarilor

0
879

Primăria municipiului Galați informează că, prin intermediul Ecosal, în perioada 10 – 23 mai 2021, va acționa, aerian și la sol, împotriva insectelor dăunătoare (țânțari și căpușe).

Astfel, în data de 10 mai se va interveni aerian, cu elicopterul, fiind utilizat Vectobac WG, larvicid biologic destinat combaterii larvelor de țânțari. În zilele de 11 și 12 mai se va acționa la sol – în parcuri, locuri de joacă și pe Faleză – cu echipamente de tip atomizor, generator ULV și termonebulizator asupra căpușelor și se vor utiliza substanțele EXIT 100 EC și Solfac Trio EC 200 – insecticide piretroide concentrate împotriva insectelor.

În perioada 17 – 23 mai se va interveni la sol împotriva țânțarilor în întreg orașul cu echipamente de tip atomizor, generator ULV și termonebulizator, fiind utilizate substanțele EXIT 100 EC și Solfac Trio EC 200.

”Apicultorii și sericicultorii de pe raza municipiului Galați sunt rugați să ia toate măsurile de protecție necesare pentru familiile de albine și viermi de mătase în scopul evitării contactului cu substanțele insecticide distribuite în toate zonele verzi ale domeniului public. Programul poate suferi modificări sau poate fi decalat în cazul în care condițiile meteo nu permit desfășurarea în bune condiții a acțiunii”, transmite Biroul de Presă al Primăriei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.