Primăria Galați recuperează, în instanță, peste 15 milioane lei de la ANAF

0
846
Primăria Municipiului Galați a câștigat, în premieră națională, un proces cu Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF). Municipalitatea a cerut instanței să tranșeze litigiul privind plata unei sume consistente și nejustificate, în opinia juriștilor Primăriei, cu titlu de TVA pentru troleibuzele achiziționate în urmă cu aproximativ patru ani.
„Suntem prima primărie din România, care câștigă un proces cu ANAF, pentru un TVA extrem de consistent. Sunt vreo 15 milioane de lei, TVA plătit pentru achiziția troleibuzelor, de acum trei – patru ani. De atunci ne judecăm. Noi am spus de la bun început că e cu taxare inversă, dar asta e, a trebuit să plătim la momentul respectiv. Acum am câștigat și cred că deschidem cutia Pandorei și pentru restul municipalităților din România”, a declarat primarul Municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, în emisiunea „Ediție specială” de la Pro Lider FM.
Potrivit sentinței pronunțate de instanță, Primăria Galați are de recuperat cele 15 milioane lei achitate cu titlu de TVA, la care se vor adăuga accesorii (dobânzi, penalități), care ar putea dubla suma ce va reveni în bugetul local.
Întrebat ce s-ar putea face cu acești bani, primarul Ionuț Pucheanu a precizat că suma recuperată de la ANAF ar putea fi investită, de exemplu, în reabilitarea și modernizarea unui nou tronson al străzii Domnească.
„Este vorba despre bucata de stradă cuprinsă între Parcul Eminescu și strada Gării, unde avem toată documentația pregătită și aprobată. Trebuie văzut dacă din acești bani vom putea construi și parcarea subterană pe care o proiectăm vizavi de Primărie”, a mai spus Ionuț Pucheanu, primarul Municipiului Galați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.