Primăria Galaţi, în proiectul BLUACT

0
1620

Primăria municipiului Galați, partener în cadrul proiectului cu finanțare europeană BLUACT – Blue Growth Cities in Action, a organizat Danube Growth Intiative – competiția de idei de afaceri în economia albastră ce vizează domenii precum dezvoltarea avansată a infrastructurii; dezvoltarea de software; tehnologii privind reducerea emisiilor; sisteme de eficiență energetică; tehnologii avansate de fabricație.

BLUACT este o rețea de șapte orașe portuare europene: Pireu (Grecia) – lider al proiectului, Matosinhos (Portugalia), Burgas (Bulgaria), Mataro (Spania), Ostend (Belgia), Galați și Salerno, care au stabilit un parteneriat cu scopul de a împărtăși bunele practici privind antreprenoriatul din economia albastră.

Astfel, în perioada noiembrie-decembrie 2020, s-a desfășurat Programul de Incubare BluAct, program ce a cuprins 72 ore de pregătire realizate prin întâlniri între echipele câștigătoare și experți ai ULG (Urban Local Group).

Programul de Incubare a avut drept scop realizarea de activități de consiliere, asistență, mentorat, instruire, acordată de experții ULG  în domeniul antreprenoriatului și al dezvoltării unei afaceri.

În cadrul evenimentului Final Pitch de la sfârșitul săptămânii trecute, echipa câștigătoare a competiției – Danube Eco Soap, a prezentat planul de afaceri elaborat în Programul de Incubare.

Echipa coordonată de prof. univ. dr. habil. chimist Rodica Dinică a prezentat un produs inovator – Danube Soap, un săpun prietenos cu mediul, obținut din grăsimi alimentare reziduale – dezvoltat de către tinerele antreprenoare drd. farmacist Anna Busuioc, drd. chimist Andreea Veronica Botezatu, drd. chimist Maria Daniela Mihăilă.

Reprezentanții mediului de afaceri local au apreciat inițiativa tinerelor antreprenoare și au încurajat dezvoltarea afacerii nu doar în zona Dunării, ci pentru a deveni în timp o marcă emblematică la nivel european.

Proiectul BLUACT – Blue Growth Cities in Action are o valoare de 599.924 de euro și are ca obiectiv principal promovarea antreprenoriatului și inovării în domeniul economiei maritime, inițiativa Blue Growth propunându-și să susțină start-up-uri și antreprenoriatul sustenabil.

Rețeaua de transfer BLUACT își propune să sprijine orașele portuare să atingă obiectivele durabile de dezvoltare urbană prin dezvoltarea și integrarea politicilor, instrumentelor, tehnicilor și abordărilor de ultimă generație pentru stimularea inovării și a spiritului antreprenorial.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.