Primăria Galaţi aplaudă lecţia de viaţă predată de persoanele cu dizabilităţi

0
2111

Stadionul municipal “Dunărea” a fost, în această dimineaţă, gazda celei de-a 26-a ediţii a competiţiei “Cupa Danubius”, organizată de Asociaţia Persoanelor cu Handicap „Sporting Club” Galaţi, în colaborare cu Primăria Galaţi, Fundaţia municipală „Sportul Gălăţean” şi Direcţia Judeţeană de Tineret şi Sport. La competiţie participă peste 100 de persoane cu dizabilităţi din Republica Moldova, Bucureşti, Satu Mare, Arad, Cluj, Turda, Lugoj, Braşov, Sfântu Gheorghe, Odoheiul Secuiesc, Gheorgieni, Brăila şi Galaţi. Astăzi, concurenţii au participat, pe stadionul municipal Dunărea,  la proba de atletism, mâine vor participa la proba de tenis de masă iar sâmbătă, la proba de pescuit sportiv.

Potrivit lui Vasile Cristea, preşedintele Asociaţiei “Sporting Club” Galaţi, în afară de identificarea talentelor sportive, apte să concureze în competiţii internaţionale de profil, „Cupa Danubius” urmăreşte şi încurajarea persoanelor cu dizabilităţi de a socializa şi de a se implica în acţiuni de masă, pentru a duce o viaţă cât mai aproape de cea normală.  „Din păcate, sunt destul de puţini cei cu dizabilităţi care se implică în astfel de acţiuni şi uneori este vina familiei care, din prea multă dorinţă de protecţie, nu lasă persoana cu dizabilităţi să iasă din casă, să lupte pentru integrare”, a mai spus Vasile Cristea care a deschis competiţia sportivă cu un moment de reculegere în memoria mai multor persoane cu dizabilităţi care s-au prăpădit recent, persoane care erau, anii trecuţi, prezente mereu la această competiţie.

După acest moment, primarul municipiului Galaţi Ionuţ Pucheanu, care a onorat invitaţia Asociaţiei „Sporting Club” de a veni la deschiderea competiţiei,  i-a felicitat pe cei peste 100 de participanţi: “vreau să vă felicit pentru tăria de caracter pe care o dovediţi şi care ar trebui să fie sursă de inspiraţie pentru cei sănătoşi care, uneori, se împiedică la cele mai mici obstacole. Dumneavoastră însă, în ciuda problemelor de sănătate, dovediţi că orice este posibil şi că viaţa merge mai departe, o lecţie de viaţă pentru noi toţi”.

La finalul deschiderii oficiale, participanţii au făcut selfi-uri cu primarul municipiului Galaţi, după care a urmat proba programată pentru prima zi de concurs – cea de atletism.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.