Primăria Galați ajută refugiații ucraineni. Zeci de persoane, cazate într-un bloc al municipalității

0
561
Așa cum anunța primarul Ionuț Pucheanu, în urmă cu doar câteva zile, municipalitatea a sărit în ajutorul refugiaților din Ucraina – în special persoane tinere, mame și copii – care trăiesc o adevărată dramă. Nu mai puțin de 34 de refugiați au fost cazați, în ultimele ore, în unul dintre blocurile municipalității, unde au primit mâncare, băuturi calde, dar și produse de igienă. „Foarte mulți oameni și-au părăsit casele din cauza războiului din Ucraina și au ajuns în aceste zile la Galați. Noi am cazat deja zeci de refugiați la blocul M11 din cartierul Micro 17, unde au fost bine primiți”, transmite primarul Galațiului, Ionuț Pucheanu. Potrivit Biroului de Presă al Primăriei, în continuare sunt așteptați alți 15 refugiați pentru a fi cazați în blocul municipalității, M11, care dispune de 48 de camere.
Primarul Ionuț Pucheanu le mulțumește gălățenilor pentru ajutorul oferit refugiaților ucraineni, în condițiile în care numeroase persoane și asociații s-au mobilizat zilele acestea pentru a-i sprijini pe cetățenii ucraineni cu mese calde și alte tipuri de produse alimentare, cu găzduirea acestora, cu produse de igienă, haine, dar nu numai.
mulțumesc tuturor celor care vă implicați și ajutați în astfel de momente. Sunteți la înălțime! Continuăm să ajutăm”, le transmite edilul gălățenilor.
Sprijin pentru refugiați
Primarul Ionuț Pucheanu a făcut public și numărul de telefon destinat atât refugiaților, cât și tuturor celor care vor să-i ajute pe ucraineni.
0790288000 – acesta este numărul de telefon destinat refugiaților din Ucraina care au nevoie de ajutor. Este numărul centrului de permanență care funcționează la Prefectura Galați și care este în legătură cu toate instituțiile are gestionează situația refugiaților, inclusiv Primăria Galați.
Important! Cei care doriți să faceți donații aveți la dispoziție punctele de colectare ale Crucii Roșii – Banca pentru Alimente, la Carrefour, la centrul comercial Shopping City Galați. Atenție: sunt acceptate doar alimente neperisabile, apă îmbuteliată și articole de îmbrăcăminte noi! Ajutăm! Suntem solidari!”, a transmis edilul pe pagina sa de facebook.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

three × two =