Primăria face precizări în legătură cu taxele și impozitele locale

0
941

Primăria municipiului Galați reamintește că impozitele locale se plătesc anual, în două rate egale, până la data de 31 martie a anului curent, pentru primele șase luni din anul fiscal, și 30 septembrie a anului curent, pentru ultimele șase luni din anul fiscal, potrivit dispozițiilor art. 462, art. 467 și art. 472 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările  ulterioare.

Pentru neplata impozitelor și taxelor locale la termenul scadent din 31 martie 2021, Serviciul Urmărire și Executare Silită, Amenzi din cadrul Primăriei municipiului Galați  a emis 47.605 somații și titluri executorii, demarându-se astfel procedura de executare silită în vederea recuperării debitelor restante, în conformitate cu dispozițiile art. 220 si art. 230 din Legea nr. 207/2015 privind codul de procedura fiscala, cu modificările și completările ulterioare.

Dacă în termen de 15 zile de la comunicarea somației și a titlului executoriu nu se stinge debitul, se continuă măsurile de executare silită. Contribuabilii care nu au achitat impozitele și taxele locale scadente la 31 martie 2021 pot să efectueze plata prin una din următoarele modalități:

  • pe platforma națională ghiseul.ro;
  • în numerar, la ghișeele instituției noastre situate pe str. Domnească nr. 13, bl. L – parter;

str. Henri Coandă nr. 8, bl. J5 – parter; str. Brăilei nr. 232, bl. E4 – parter; str. Basarabiei nr.55, bl. A16 – parter;

  • prin decontare bancară sau prin orice alte mijloace de plata puse la dispoziție de instituțiile bancare.

În cazul în care debitul a fost achitat, somația nu va fi luată în considerare de către contribuabil. Totodată, menționăm că este aplicabilă, la cerere, procedura de mediere, în conformitate cu dispozițiile art. 230 al. 2 din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările și completările ulterioare.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

fifteen − 1 =