Primăria dezinfectează locurile de joacă pentru copii

0
716
Pentru protejarea populației, atât a persoanelor active, care merg, zilnic, la muncă, folosind mijloacele de transport în comun, dar și a vârstnicilor, mamelor și copiilor care folosesc locurile de relaxare – locuri de joacă, parcuri etc -, Primăria municipiului Galați menține susținută activitatea de dezinfecție. Acțiunea se desfășoară în special noaptea, de către personal special instruit în acest sens, angajații dispersând substanțele dezinfectante în stațiile de autobuz, în parcuri și pe băncile publice.
Continuăm să acționăm împotriva răspândirii noului coronavirus. Noaptea trecută am intervenit pentru dezinfectarea locurilor de joacă din oraș”, transmite primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, președintele Comitetului Local pentru Situații de Urgență.
De asemenea, tot conform deciziilor luate de Comitetul Local pentru Situații de Urgență, se dezinfectează mijloacele de transport în comun, iar operatorii privați de transport în regim de taxi anunță, de asemenea, că îşi dezinfectează maşinile – obligație pe care a stabilit-o Comitetul Local pentru Situații de Urgență.
Reamintim că tot în seria măsurilor legate de prevenirea răspândirii coronaviruslui, Primaria municipiului Galaţi alocă 800.000 de lei pentru a achiziţiona un aparat de testare rapidă (PCR) pentru depistarea noului coronavirus, având în vedere că în acest moment toate probele sunt trimise la Bucureşti, iar rezultatele sunt primite în cel puţin 24 de ore. Totodată, pentru protejarea persoanelor aflate în grupa de risc – persoanele vîrstnice – Ptrimăria Galați a decis identificarea persoanelor vârstnice fără aparținători pentru situația în care ar putea deveni suspecte de a fi intrat în contact cu persoane purtătoare de virusul COVID-19 și vor fi plasate în izolare la domiciliu în municipiul Galați.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

15 − 11 =