Primăria demarează lucrările de modernizare la Școala Gimnazială nr. 16

0
663

Primăria municipiului Galați informează că, în urma licitației publice, a fost semnat contractul de lucrări pentru modernizarea Școlii Gimnaziale nr. 16, după ce au fost atrase fonduri europene în acest scop.

Astfel, lucrările vor fi executate de Asocierea SILGAMAT SRL – GALBUSINESS SRL – PITLOBRA SRL – ARHIDESKVISION SRL, lider de asociere SILGAMAT SRL, care a avut o propunere financiară de 1.338.122,00 lei fără TVA.

Durata contractului este de 12 luni, din care 2 luni sunt prevăzute pentru proiectare și 10 luni execuția lucrărilor.

Principalele lucrări de intervenție sunt: înlocuirea tâmplariei exterioare și interioare; termoizolarea pereților exteriori; înlocuirea instalațiilor electrice și sanitare; refacerea acoperișului; reabilitarea aleilor și a zonei de teren de sport; amenajarea peisagistică; recompartimentarea grupului sanitar; placări cu faianță și gresie în grupurile sanitare; înlocuirea parchetului din spațiile de învățământ; realizarea unei rampe de acces pentru persoanele cu dizabilități.

În plus, la Școala nr. 16 se vor asigura ulterior și următoarele dotări: 32 calculatoare, 6 videoproiectoare, un display interactiv sau o tablă interactivă; două panouri informative pentru nevăzători; un info point door pentru persoanele cu dizabilități.

Proiectul de modernizare și reabilitare a Școlii Gimnaziale nr. 16 – Corp C1 este în valoare totală de 2.030.160,80 lei cu TVA, din care contribuția de la bugetul local este de 600.000 de lei.

Școala Gimnazială nr.16 este situată în municipiul Galați, strada Arieșului, nr. 8, în zona Pieței Centrale. Clădirea școlii a fost construită în anul 1908. Reabilitarea și modernizarea Școlii gimnaziale nr. 16 din municipiul Galați este necesară pentru a crea celor aproximativ 390 persoane (elevi și personalul școlii), un mediu educațional care să ofere confort, siguranță și desfășurarea unui proces instructiv-educativ eficient.

Proiectul este finanțat în cadrul Axei prioritară 9 – Sprijinirea regenerării economice și sociale a comunităților defavorizate din mediul urban; Prioritatea de investiții 9.1 – Dezvoltare locală plasată sub responsabilitatea comunității, Apel de proiecte nr. POR/2019/9/9.1/1/7regiuni. Proiectul  face parte din Strategia de Dezvoltare Locală, GAL-ul responsabil cu implementarea Strategiei fiind Asociația Grupul de Acțiune Locală STRATEGAL.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 × 1 =