Primăria curăță mizeria strânsă la malul Dunării

0
4652

Dunărea a atins, în această dimineață, la Galați, 580 de cm, cu 7 cm mai mult decât ieri si cu 20 cm peste Cota de Atentie. Până la cota de inundație – 600 cm – mai sunt 20 de cm dar, potrivit şefului AFDJ Galaţi, Dorian Dumitru, este puțin probabil ca acum să se atingă Cota de Inundație, căci nivelul Dunării ar putea chiar să scadă în următoarele zile, având în vedere că ieri la stația Gruia s-a înregistrat o scădere a cotelor cu 30 cm. 

Cât privește mizeria antrenată de apele crescute ale Dunării, aceasta s-a strâns între parâmele a trei terase plutitoare de la malul Dunării (terase ce par nefolosite), fără ca proprietarii acestora să se mobilizeze să strângă mizeria. Spre deosebire de aceștia, Primăria, prin SC Gospodărire Urbană, se ocupă de curățarea malului Dunării, mai ales că la finele săptămânii, în zona Foișorului, se vor desfășura mai multe evenimente, în cadrul tradiționalului Festival al Scrumbiei.

Pe de altă parte, având în vedere codul portocaliu de inundații pe Dunăre, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Galați a verificat 20 de agenți economici de la malul Dunării, fiind vorba despre platforme industriale, precum porturile -Port Bazinul Nou, Port Docuri etc – sau Șantierul Naval. În urma controalelor efectuate de ISU Galați s-a constatat că toți agenții economici au materiale cu care ar putea construi diguri de apărare din saci cu nisip și au planuri de intervenție în caz de inundație. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.