Primăria contribuie la modernizarea Maternității

0
863

Primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, și directorul Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud – Est,  Luminița Mihailov, au semnat, astăzi, contractul de finanțare europeană privind relocarea, reabilitarea, modernizarea și dotarea ambulatoriului Spitalului Clinic de Obstetrică Ginecologie ”Buna Vestire”, un proiect european cu o valoare de 16.223.981,03 lei, din care valoarea finanțării nerambursabile alocate este de 10.476.470,35 lei, adică 98% din valoarea eligibilă a proiectului, iar peste 6 milioane de lei, contribuția Primăriei municipiului Galați.

Proiectul prevede: relocarea ambulatoriului, inclusiv a laboratorului de analize medicale și a laboratorului de radiologie imagistică medicală din pavilioanele C și F, în pavilionul A; reabilitarea și modernizarea ambulatoriului integrat; dotarea ambulatoriului. Astfel, vor fi derulate lucrări de consolidare a fundațiilor construcțiilor, cămășuirea pereților, refacerea acoperișului, lucrări de reabilitare termică; dotarea ambulatoriului cu echipamente medicale (ecograf 4D, RMN, videocolposcop, electocardiogarf etc). De toate aceste amenajări vor beneficia aproximativ 4.500 de pacienți  din regiune, din județul Galați și din municipiul Galați, care vor primi asistență medicalaă într-o unitate sanitară modernizată și dotată la standarde europene.

Pentru modernizarea și amenajarea Maternității, Primăria Galați se preocupă de mai bine de trei ani. Astfel, în anul 2017 Primăria a achiziționat cu suma de 5 milioane de lei terenul și imobilul unității medicale, devenind astfel proprietar și având astfel posibilitatea să acceseze fonduri europene și să-l transforme într-un spital modern. Proiectul european este doar începutul unui proces prin care, în timp, Maternitatea se va transforma în Spital Municipal, urmând să acorde servicxii medicale extinse (inclusiv de recuperare a bolnavilor cronici, dar și asistență paleativă pentru suferinzii cronici – un astfel de centru neexistând în present, în municipiul Galați, în ciuda numărului extreme de mare de persoane care ar avea nevoie de astfel de servicii).

“În continuare se are în vedere transformarea acestei unități medicale în spital municipal, iar în premieră pentru județul Galați se dorește înființarea unui centru de îngrijiri paleative și de acordare de servicii medicale de recuperare pentru cei care suferă de boli cronice. Primăria municipiului Galați mai are în derulare un contract de lucrări pentru modernizarea, extinderea și dotarea ambulatoriului Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Ioan” Galați, în cadrul unui proiect cu finanțare europeană de 3,2 milioane de euro, precum și un alt proiect de aproximativ 2,3 milioane de euro pentru reabilitarea, modernizarea, extinderea și dotarea Compartimentului Primiri Urgențe.     De asemenea, Primăria mai are în derulare un contract de finanțare europeană pentru proiectul ”Reabilitarea, extinderea și dotarea Ambulatoriului de specialitate al Spitalului de Psihiatrie „Elisabeta Doamna” Galați”. Este vorba despre o investiție de aproximativ 3 milioane de euro, Astfel, în momentul de față toate spitalele din subordinea municipalității beneficiază de proiecte cu fonduri europene în valoare de aproximativ 12 milioane de euro”, transmite Biroul de presă al Primăriei Galați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.