Primăria continuă să investească în Educație. Peste 53.000 de obiecte de mobilier pentru școlile și grădinițele din Galați

0
283

Primăria municipiului Galați continuă investițiile în domeniul educației, unitățile de învățământ din oraș urmând să primească dotări în valoare de circa 28 milioane de lei ce includ peste 53.000 de obiecte de mobilier.

În acest scop, a fost lansat în licitație publică un contract de circa 28,1 milioane de lei fără TVA, data limită pentru depunerea ofertelor fiind 8 ianuarie 2024. Contractul este împărțit în patru loturi pentru achiziția de mobilier pentru sălile de clasă, laboratoare, cabinete școlare de psihopedagogie, precum și pentru atelierele de practică. Este vorba despre mobilier școlar precum seturi pupitre, catedre, scaune, dulapuri, pătuțuri, mese, biblioteci, birouri etc.

Ionuț Pucheanu, primarul municipiului Galați:Este important să le asigurăm copiilor toate condițiile. Avem un record de investiții în educație, iar acestea includ proiectele de modernizare a clădirilor, precum și asigurarea de noi dotări. Pentru că la Galați educația este o prioritate, vorbim acum de un proiect important pe care îl derulăm cu finanțare europeană, prin care toate unitățile de învățământ vor avea parte de dotări moderne”.

Contractul lansat în licitație face parte dintr-un amplu proiect derulat de către Primăria municipiului Galați, cu fonduri prin PNRR, prin care toate cele 63 de unități de învățământ din oraș (grădinițe, școli și licee) vor beneficia de dotări de circa 84 de milioane de lei (16,8 milioane de euro).

Este vorba despre mobilier școlar, table interactive, sisteme de sunet, echipamente IT (computere, imprimante, routere etc.). În plus, laboratoarele de informatică vor fi dotate cu computere de ultimă generație, laboratoarele de științe vor avea mobilier adecvat și echipamente specifice, la fel și sălile de sport. De asemenea, școlile tehnice vor avea ateliere cu dotări moderne.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.