Primăria continuă înfrumusețarea centrului vechi al orașului

0
994

Primăria municipiului Galați informează că a început instalarea primei copertine la Pasajul „Dunărea”, aflat în centrul orașului, zonă cuprinsă pentru prima dată într-un amplu proiect de modernizare. „Vor fi montate două copertine din sticlă prinsă pe structură metalică, rolul lor fiind să protejeze intrările din pasaj. Ele vor avea însă și un rol decorativ, și se vor încadra în noul context arhitectural al centrului municipiului Galați.

Copertinele cântăresc fiecare aproape 13 tone (fără sticlă), au circa 4,5 metri înălțime, 15 metri lungime și 7,5 metri lățime. Pe cele două structuri de metal ale copertinelor vor fi instalate plăci de sticlă stratificată pe sistem ”spider”. După instalarea acestora se vor realiza și ultimele finisaje la Pasajul ”Dunărea”, termenul estimat de finalizare a lucrărilor fiind luna iulie a acestui an”, transmite Biroul de Presă al Primăriei Galați.

„Proiectul la pasaj a cuprins realizarea următoarele lucrări: eliminarea infiltrațiilor; lucrări de reparații la pardoseli, pereți, tavane, placaje, trepte, balustrade; înlocuirea finisajelor cu materiale de bună calitate (granit la pardoseli și trepte, placaj de marmură la pereți); lucrări de instalații electrice prin montarea unor corpuri de iluminat echipate cu LED și semnalizare a căilor de evacuare cu luminoblocuri. Reamintim că în urma licitației pentru reabilitarea pasajului pietonal, oferta declarată câștigătoare a fost cea depusă de  Asocierea Tancrad SRL – Lemacons SRL – Proiect SA – BTFarch Ro Company SRL, iar valoarea contractului este de 1.979.685,48 de lei fără T.V.A.

Reabilitarea pasajului Dunărea face parte din amplul program de modernizare a centrului municipiului Galați care a cuprins zonele „Spicu-Romarta”, „Potcoava de Aur”, „Piața Regală”, strada Domnească și Parcul „Mihai Eminescu”. Este pentru prima dată când municipalitatea a intervenit pentru punerea în valoare a centrului municipiului Galați, în condițiile în care orașului i-au lipsit un centru modern și o identitate.

De altfel, acțiunile Primăriei municipiului Galați pentru transformarea centrului orașului într-unul modern, deschis și primitor au fost apreciate și la nivel național, dovadă premiul de ”Excelență în Regenerarea urbană a spațiilor publice”, obținut anul trecut în cadrul ”Galei AMR”, un eveniment organizat de Asociația Municipiilor din România”, mai precizează sursa citată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.