Primăria construiește cu fonduri europene prima grădiniță din Galați, de după 1990

0
1557

Primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, și directorul Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud – Est,  Luminița Mihailov, au semnat, luni, 23 decembrie, un contract de finanțare europeană în valoare de aproximativ 1,5 milioane de euro pentru construcția de la zero a primei grădinițe din oraș, de după anul 1990.

Grădinița va fi construită  în cartierul Țiglina II, pe strada Constructorilor nr. 18 C, va avea parter şi două etaje, opt săli de clasă, un cabinet medical, loc de joacă și birouri. De asemenea, se vor asigura dotări precum: mese, scaune, birouri, dulapuri şi vestiare, jocuri, videoproiectoare, laptopuri, ecrane de proiecţie, imprimante, materiale didactice etc.

La exterior se vor amenaja standuri de joacă pentru copii, inclusiv pentru cei cu dizabilități. care vor avea la dispoziție căsuţe, leagăne sau tobogane.

Grădinița este destinată unui număr de 160 de preşcolari, împărţiţi în 8 săli de grupă. Pentru persoanele cu dizabilităţi este prevăzută o platformă hidraulică pentru accesul la parter. Pentru copii cu dizabilităţi sunt prevăzute şi grupuri sanitare speciale.

Aria desfăşurată construită va fi de 1.250,00 mp, aria construită va avea 503,00 mp, suprafaţa terenului fiind de 1.626,00 mp.

Obiectivul general al proiectului constă în creșterea calității infrastructurii în vederea asigurării accesului sporit la educație timpurie.

Valoarea totală proiect este de 7.017.694,51 lei, din care valoarea totală eligibilă este de 5.744.482,91 lei.

Durata de implementare a proiectului este de 38 luni, respectiv între data 22 mai 2018 și data 30 iunie 2021.

Proiectul este finanțat în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa Prioritară 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Prioritatea de investiții 4.4 – Creşterea calităţii infrastructurii în vederea asigurării accesului sporit la educaţie timpurie şi sprijinirea participării părinţilor pe piaţa forţei de muncă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.