Primăria are sediu nou

0
2922

Primarul Ionuţ Pucheanu împreună cu preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea şi prefectul Gabriel Panaitescu au tăiat miercuri panglica inaugurală la noul sediu al Primăriei municipiului Galaţi.

La ceremonia de inaugurare au participat politicieni, reprezentanţi ai mediului de afaceri, ai mediului academic, dar şi angajaţi ai municipalităţii.

Lucrările la noul sediu, în valoare de aproximativ 32 milioane lei, au început în august 2015, în mandatul fostului primar Marius Stan şi s-au finalizat în august anul acesta, în mandatul edilului Ionuţ Pucheanu.

Clădirea, care cuprinde 3.086 de mp de sticlă, are o amprentă la sol de 2.412 mp, iar 5.874 mp reprezintă suprafaţa spaţiilor funcţionale. Aproape 300 de salariaţi îşi vor desfăşura activitatea în 70 de birouri, fiind disponibile şi 88 de locuri de parcare pe trei nivele.

În interior, se află o pictură murală de 60 mp, realizată de artistul plastic David Sava, şi o altă lucrare de artă monumentală de 78 mp, realizată de artistul plastic Gheorghe Miron.

,,Sunt bucuros că am finalizat un proiect de care Galaţiul avea nevoie. Sper ca odată cu inaugurarea noului sediul al primăriei şi energiile negative care existau printre angajaţi în vechea clădire să fi dispărut şi astăzi să putem să fim în slujba cetăţeanului mai bine şi mai mult decât până acum. De când ne-am mutat în noul sediu am scăpat, zic eu, de vechile metehne şi putem avea un nou început”, a declarat Pucheanu.

În noua clădire vor funcţiona toate serviciile primăriei cu excepţia celor de asistenţă socială, fondul locativ şi starea civilă.

Primăria Galaţi a funcţionat în fostul Grand Hotel, retrocedat proprietarului, unde din aprilie 2010 a devenit chiriaşă. Chiria a crescut de la aproximativ 10.000 euro pe lună, în 2010, la 16.000 euro pe lună din 2013 şi 16.800 euro pe lună din martie 2016.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.