Primăria acordă în continuare bani pentru achiziția de centrale termice

0
2275

“A venit frigul și încă o dată în plus încurajez cetățenii să se intereseze, fie la asociații, pentru a vedea dacă blocurile în care locuiesc vor fi alimentate de la cele 24 de puncte termice în care Primăria investește pentru tranformarea lor în minicentrale, sau, dacă nu, să depună la primărie cereri pentru acordarea ajutorului financiar de 3.000 de lei pentru achiziția unei surse alternative de încălzire a locuinței. În această săptămână am înregistrat 2.850 de cereri pentru acordarea ajutoarelor financiare, deja s-au făcut plăți pentru peste 2.000 de dosare și primim în continuare cereri”, a declarat primarul Ionuț Pucheanu.

De altfel, Primăria municipiului Galați informează astăzi că începând cu data de 1 octombrie 2018, vor rămâne deschise două centre pentru primirea dosarelor în vederea obținerii ajutorului financiar de 3.000 de lei, destinat achiziționării unui sistem alternativ pentru producerea apei calde și căldurii. Centrele care vor rămâne deschise și vor primi în continuare dosare sunt: cel înființat în incinta societății Calorgal și cel situat pe strada Fraternității nr. 1.

Referindu-se la stadiul demersurilor de transformare a punctelor termice în minicentrale de cartier, primarul Ionuț Pucheanu a precizat că “pe 2 octombrie vom avea finalizată procedura de licitație și vom vedea dacă sunt  sau nu contestații, iar apoi lucrurile sunt foarte clare – este un termen de execuție de maxim 60 de zile, deci cel târziu la începutul lunii decemebrie lucrurile vor fi funcționale pe microcentralele de cartier. Și pe partea de școli ne-am îngrijit să nu stea elevii în frig, lucrările de montare a centralelor și caloriferelor s-au început mai devreme și vor fi gata cel târziu la începutul sau jumătatea lunii noiembrie”.

Cât privește cei care încă mai speră că vor primi agent termic în sistem centralizat, primarul Ionuț Pucheanu le-a transmis că “Nu văd de ce ar aștepta căldură în sistem centralizat având în vedere efoturile mari ale primăriei în a asigura căldura prin alte sisteme. Să nu te îngrijești pe timp de vară, atât timp cât primăria îți oferă dfierite opțiuni, mi se pare o formă de dezinteres total”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.