Primăria achiziționează, cu fonduri europene, echipamente IT și de protecție sanitară pentru elevii din școli și licee

0
701

Municipalitatea gălățeană continuă să ia măsuri pentru dotarea școlilor cu echipamente IT și sanitare, în contextul COVID 19. În acest scop, Primăria urmează să depună două cereri de finanțare europeană și a solicitat deja tuturor unităților de învățământ necesarul de astfel de echipamente.

Astfel, elevii și profesorii pot beneficia de laptopuri, sistem desktop cu monitor, sistem all-in-one, cameră web, cameră web videoconferință, proiector, ecran proiecție, ecran proiecție perete, tablă interactivă, router wireless, sistem management dispozitive sau tabletă grafică.

Finanțarea achiziției echipamentelor IT mobile de tip tabletă pentru uz școlar se acordă în limita unei valori de 250 euro/tabletă fără TVA pentru uz școlar (cu abonament lunar la internet pe o perioada de minim 24 luni, inclus în valoarea de achiziție), echivalentul în lei la data efectuării achizițiilor. Valoarea finanţării nerambursabile este de 98% din cheltuielile eligibile, iar 2% reprezintă rata de cofinanțare eligibilă a solicitantului.

În municipiului Galați sunt 48 de unități de învățământ cu personalitate juridică (școli, licee și colegii), cu un număr total de 31.078 de elevi și 2.012 învățători și profesori. Până acum au fost identificați circa 6000 de elevi care au nevoie de tablete, dar necesarul va fi clarificat în următoarele zile, după ce toate unitățile de învățământ vor transmite datele solicitate.

”În plus, Primăria dorește să mai depună o cerere de finanțare în cadrul unui alt apel de proiecte pentru dotarea unităților de învățământ preuniversitar de stat cu echipamente de protecție medicală de tip măști de protecție medicală, dezinfectanți, combinezoane precum și alte echipamente de acest tip, cum ar fi aparatură destinată dezinfecției și sterilizării aerului de tipul nebulizatoarelor, necesare pentru a preveni răspândirea coronavirusului SARS-Cov-2”, anunță Biroul de Primăriei.

Valoarea maximă eligibilă a investițiilor propuse pentru o unitate de învățământ preuniversitar de stat, nu poate depăși 250.000 euro. Pentru proiectele finanțate în cadrul apelului, se asigură finanțarea integrală a cheltuielilor eligibile.

Reamintim că Primăria municipiului Galați a alocat înainte de începerea anului școlar sumele necesare pentru funcționarea în bune condiții a unităților de învățământ, în contextul pandemiei. Astfel, s-au suplimentat cheltuielile de funcționare a unităților de învățământ cu suma totală de 5.637.000 lei, pentru achiziționarea de laptopuri și camere web necesare derulării activității școlare, precum și pentru materiale (măști și dezinfectanți) în vederea combaterii răspândirii COVID -19.  Astfel, fiecare unitate de învățământ a avut posibilitatea să solicite pentru fiecare sală de clasă câte un laptop și o cameră web și s-au achiziționat până acum 870 de laptopuri/desktop-uri și 471 de camere web.

Prin cele două proiecte, Primăria dorește să asigure acces la educație în condiții de siguranță pentru toți elevii și profesorii din învățământul preuniversitar din municipiul Galați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.