Primăria a obţinut investiţii de peste 10 milioane de lei în centre pentru bătrâni

0
860

Primăria municipiului Galați anunță că au fost semnate contractele de finanțare pentru reabilitarea  cu fonduri europene a Centrului Multifuncțional de Servicii Sociale (strada Domnească, nr. 160) și a Căminului pentru Persoane Vârstnice ”Sfântul Spiridon” (strada Domnească, nr. 160A). Potrivit Biroului de presă al Primăriei Galaţi, “valoarea proiectului ”Reabilitare termică și creșterea performanței energetice a clădirilor Centrului Multifuncțional de Servicii Sociale Galați” este de 6.421.045,25 lei, din care cheltuielile totale nerambursabile sunt în valoare de 4.455.848,61 lei.

Proiectul prevede extinderea actualului imobil al Centrului Multifuncțional de Servicii Sociale Galați, prin înființarea și dotarea unui nou corp de clădire. Obiectivele specifice sunt: îmbunătățirea stării de sănătate a vârstnicilor prin oferirea de servicii socio-medicale de specialitate, creșterea accesului la servicii medico-sociale de calitate prin promovarea principiului egalității de șanse și, nu în ultimul rând, creșterea numărului de beneficiari instituționalizați în Centrul Multifuncțional de Servicii Sociale Galați.

Bolnavii cronici somatici, cazați permanent în cadrul Centrului Multifuncțional de Servicii Sociale Galați, vor beneficia astfel de servicii specializate, respectiv de tratamente medicale și de recuperare –kinetoterapie, masaj, consiliere socială și psihologică, cât și de activități de ergoterapie în cadrul atelierului de terapie ocupațională.

Obiectivul general constă în îmbunătățirea infrastructurii prin crearea premiselor necesare pentru asigurarea populației cu servicii esențiale, contribuind astfel la atingerea obiectivului european al coeziunii economice și sociale prin îmbunătățirea infrastructurii serviciilor medico-sociale.

În prezent, la Centrul Multifuncțional de Servicii Sociale, sunt ocupate 98 de locuri dintr-un total de 108, de către beneficiarii serviciilor medico-sociale. Totodată, din cele 30 de locuri destinate persoanelor care suferă de Alzheimer sunt ocupate 26 de locuri”.

Cel de-al doilea proiect – ”Creșterea performanței energetice la Căminul pentru Persoane Vârstnice Sfântul Spiridon” – este în valoare de 4.000.293,38 lei, din care cheltuielile totale nerambursabile sunt de 3.934.291,01 lei, mai arată sursa citată.

“În cadrul proiectului, la corpul căminului sunt prevăzute lucrări de: termoizolare și hidroizolare  a terasei și planșeelor; termoizolare a pereților exteriori și a acoperișului tip terasă; termoizolare a conductelor de distribuție a agentului termic; înlocuire a cazanelor și echipamentelor aferente în centrala termică; realizare a unui sistem de climatizare a spațiilor; montare a unei centrale fotovoltaice, înlocuirea instalației sanitare deteriorate. De asemenea, proiectul prevede lucrări de sistematizare pe verticală, precum și lucrări la instalațiile și rețelele electrice, instalațiile termice și sanitare.

La Căminul pentru Persoane Vârstnice ”Sfântul Spiridon” sunt cazate, în momentul de față, 140 de persoane în condițiile în care capacitatea unității este de 160 de locuri.

Cele două proiecte sunt derulate de Primăria municipiului Galați prin Asociația Tehnopol Galați și vor fi finanțate prin POR 2014-2020, Axa prioritară 3, Sprijinirea Tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de investiții 3.1 – Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, Operațiunea B – Clădiri publice”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.