Primăria a obţinut fonduri pentru modernizarea Liceului Tehnologic ”Anghel Saligny”

0
888

Primăria municipiului Galați informează că a fost atribuit contractul de lucrări ce vizează modernizarea Liceului Tehnologic ”Anghel Saligny” pentru care municipalitatea a obținut fonduri europene de aproximativ 380.000 de euro. „În cadrul proiectului cu fonduri europene se vor realiza lucrări de termoizolare a pereților exteriori, de izolare a planșeului peste ultimul etaj și a planșeului peste subsol. De asemenea, se va înlocui tâmplăria exterioară veche cu sisteme noi din PVC, va fi montat un sistem de panouri termosolare și pompă de căldură.
În același timp vor fi refăcute instalațiile de încălzire și instalațiile de iluminat, vor fi refăcute tencuielile degradate din interior și exterior, se vor realiza lucrări de reparare a trotuarelor de protecție, lucrări aferente cerințelor fundamentale de securitate la incendiu, se vor face finisaje interioare în zonele de intervenție și se va înlocui instalația de distribuție a apei reci și a colectoarelor de apă menajeră.
Clădirea a fost construită în anul 1976 și are o suprafață construită de 911 metri pătrați, iar beneficiarii proiectului sunt cei peste 1.100 elevi ai unității de învățământ.
Obiectivul este scăderea consumului de energie primară și scăderea producerii de gaze cu efect de seră, iar realizarea proiectului va duce la creșterea performanței energetice a imobilului în care funcționează Liceul Tehnologic „Anghel Saligny”.
Contractul de achiziție publică “Anvelopare Liceul Tehnologic Anghel Saligny – proiectare și execuție” are ca ofertant declarat câștigător firma S.C. STILOTERM S.R.L. Valoarea contractului este de 1.258.268,40 lei fără TVA, iar termenul de realizare este de 12 luni calendaristice, din care două luni sunt pentru proiectare și zece luni pentru execuție.
Valoarea totală a proiectului cu fonduri europene este de 1.912.267,50 lei, din care 1.845.264,36 lei reprezintă asistența financiară nerambursabilă”, transmite Primăria Galaţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.