Primăria a lansat în licitație contractul pentru construcţia primei creşe din ultimii 30 de ani

0
737

Primăria municipiului Galați a lansat în licitație contractul pentru reabilitarea unei clădiri dezafectate în care va funcționa o creșă nouă. Imobilul se află în patrimoniul municipiului Galați și este format din două corpuri, cu regim de înălțime subsol, parter și un etaj.

„Vorbim de prima creșă pe care o va înființa Primăria în ultimii 30 de ani, și, totodată, de încă un demers pe care îl facem pentru susținerea copiilor de la primii pași în viață. În prezent clădirea este abandonată, dar va primi astfel cea mai bună utilitate, fiind destinată copiilor”, a declarat primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu.

Creșa va fi înființată în imobilul din strada Alexandru Ioan Cuza nr. 24, fiind lansat în licitație contractul de lucrări pentru reabilitarea clădirii (proiectare și execuție) în valoare de 2.279.296,96 lei, inclusiv TVA. Ofertele sunt așteptate până pe 27 aprilie 2021,  fiind prevăzute 4 luni pentru proiectare și 12 luni pentru execuție.

Prin proiect se prevede amenajarea spațiului cu destinația de creșă, astfel încât să fie creat copiilor și cadrelor didactice un mediu educațional care să le ofere confort și care să permită desfășurarea unui proces instructiv-educativ eficient.

Lucrările presupun: consolidare, recompartimentare a spațiilor necesare funcționarii în bune condiții a creșei și reabilitare termică. Acestea vor fi completate cu înlocuirea integrală a instalațiilor pentru utilități, refacerea finisajelor interioare și exterioare, refacerea trotuarelor, montarea de bănci și coșuri de gunoi, amenajarea spațiilor verzi etc. Dotările vor fi specifice destinației spațiului (mobilier pentru copii, echipamente joc), în urma unei achiziții separate.

Proiectul cu fonduri europene a fost aprobat spre finanțare și urmează semnarea contractului în cadrul POR 2014-2020-Axa prioritară 9-Sprijinirea regenerării economice și sociale a comunităților defavorizate din mediul urban-Prioritatea de investiții 9.1 – Dezvoltare locală sub responsabilitatea comunității (DLRC). Valoarea totală a proiectului este de 2.783.240,30  lei cu TVA, din care suma de 1.215.247,18 lei va fi asigurată de la bugetul local.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 × five =