Primăria a dat startul concursului de soluții pentru parcurile din cartiere. Cum vreți să arate zonele de relaxare?

0
765

Municipalitatea a lansat oficial concursul de soluții pentru amenajarea mai multor parcuri în cartiere, pe care le va crea în locul unor garaje, al unor chioșcuri sau al unor construcții fără autorizații, care ocupă inutil spațiile dintre blocuri și urâțesc fața cartierelor.

Specialiștii în arhitectură și urbanism sunt invitați de autorități să se înscrie cu proiecte în acest concurs, până pe data de 14 februarie 2020, iar cele mai bune idei vor fi premiate de Primărie.

”Căutăm cele mai bune soluții privind felul cum vor arăta parcurile pe care dorim să le realizăm în locul garajelor, chioșcurilor sau a altor construcții fără autorizații. De aceea, am lansat pe siteul Primăriei și pe SEAP un concurs dedicat specialiștilor în arhitectură și urbanism, iar termenul limită de depunere a proiectelor este data de 14 februarie 2020. Aceștia vor trebui să prezinte patru modele diferite pe baza cărora se vor realiza parcurile care vor deveni astfel zone de relaxare și de petrecere a timpului liber”, anunță primarul Ionuț Pucheanu.

Amintim că este vorba despre parcuri care vor fi în suprafață de aproximativ 500 de mp, iar zonele vizate pentru reamenajare și modernizare sunt cele rezultate din demolarea unor construcții cu regim provizoriu, fără fundații, gen module, chioșcuri, garaje și alte construcții fără autorizații de construire.

În luna martie va fi organizat și un vernisaj de prezentare a soluțiilor. La concurs pot participa studenți de la specializările arhitectură/urbanism începând cu anul III de studii, arhitecți și urbaniști cu diplomă. Aceștia vor trebui să prezinte patru modele diferite, pe baza cărora se vor realiza parcurile.

În cadrul concursului se vor oferi un premiu I în valoare de 10.000 de lei și două mențiuni a câte 5.000 de lei, juriul fiind format din reprezentanți ai Primăriei, ai mediului academic și societății civile.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 × five =