Prima şcoală din regiune reabilitată termic cu bani europeni

0
1382

Şcoala Gimnazială nr. 3 din municipiul Galaţi este prima unitate de învăţământ din regiunea noastră care va fi reabilitată termic cu bani europeni, a anunţat, astăzi, primarul Ionuţ Pucheanu, la lansarea proiectului pentru care autorităţile au atras de la Uniunea Europeană aproape 2,5 milioane de lei.

Proiectul vizează creşterea performanţei energetice a imobilului în care funcţionează Şcoala Gimnazială nr. 3, cu efecte favorabile asupra calităţii mediului ambiental, a sănătăţii elevilor şi îmbunătăţirea calităţii actului educaţional, prin reducerea consumurilor pentru încălzire şi scăderea sub 135 kW/m2an a energiei consumate. În urma reducerii consumurilor energetice se va reduce amprenta de carbon a clădirii, conform documentaţiei. Se vor executa lucrări precum: anveloparea clădirii, montarea de centrale termice, înlocuirea tâmplăriei PVC, înlocuirea instalaţiilor electrice, reabilitare planşeului, înlocuirea conductelor de apă potabilă şi reabilitarea trotuarelor.

„Şcoala Gimnazială nr. 3 din Galaţi este prima unitate şcolară din regiune care beneficiază de lucrări de reabilitare termică cu bani din fonduri europene. Curând vom semna şi alte contracte de finanţare pentru reabilitarea unor unităţi de învăţământ”, a subliniat primarul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.