Prima creșă construită de Primărie cu fonduri europene, la Galați. Urmează atribuirea contractului de lucrări

0
971

Primăria Galați informează că a fost semnat contractul de finanțare europeană pentru reabilitarea unei clădiri dezafectate în care va funcționa o creșă nouă.

Valoarea totală a proiectului este de 2.783.240,30  lei cu TVA, din care suma de 1.215.247,18 lei va fi asigurată de la bugetul local. Este prima creșă din ultimii 30 de ani pe care o va construi Primăria Galați cu fonduri europene.

Imobilul, construit în jurul anului 1910, se află în patrimoniul municipiului Galați, pe strada Alexandru Ioan Cuza nr. 24, și este format din două corpuri, cu regim de înălțime subsol, parter și un etaj.

Prin proiect se prevede amenajarea spațiului cu destinația de creșă, astfel încât să fie creat copiilor și cadrelor didactice un mediu educațional care să le ofere confort și care să permită desfășurarea unui proces instructiv-educativ eficient.

Lucrările presupun: consolidare, recompartimentare a spațiilor necesare funcționarii în bune condiții a creșei și reabilitare termică. Acestea vor fi completate cu înlocuirea integrală a instalațiilor pentru utilități, refacerea finisajelor interioare și exterioare, refacerea trotuarelor, montarea de bănci și coșuri de gunoi, amenajarea spațiilor verzi etc. Dotările vor fi specifice destinației spațiului (mobilier pentru copii, echipamente joc).

În prezent este în derulare procedura de evaluare a ofertelor care s-au depus în vederea atribuirii contractului de lucrări pentru reabilitarea clădirii (proiectare și execuție), valoarea estimată fiind de 2.279.296,96 lei, inclusiv TVA.

Proiectul cu fonduri europene a fost aprobat în cadrul POR 2014-2020-Axa prioritară 9-Sprijinirea regenerării economice și sociale a comunităților defavorizate din mediul urban-Prioritatea de investiții 9.1 – Dezvoltare locală sub responsabilitatea comunității (DLRC).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.