Preşedintele CJ s-a întâlnit cu reprezentanţii ansamblurilor participante la Festivalul Internaţional de Folclor

0
1690

Timp de patru zile, în perioada 9 -12 august, pe esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor, va avea loc cel mai mare eveniment de tradiţie şi cultură populară din regiune, Festivalul Internațional de Folclor ”Doina Covurluiului”. Astăzi a avut loc, în Sala Mare a Consiliului Judeţean Galaţi, întâlnirea oficială a organizatorilor cu reprezentanţii ansamblurilor invitate la Festivalul Internaţional de Folclor. Salutul de bun venit a fost adresat de către preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea.

“Prezenţa dumneavoastră la Festivalul Internaţional de Folclor de la Galaţi ne onorează şi ne bucură în acelaşi timp. Anul acesta, Festivalul Internaţional de Folclor <Doina Covurluiului> este dedicat Marii Uniri de la 1918. Pentru noi, pentru români, hora este simbolul unităţii naţionale, jocul popular exprimă bucuria şi veselia strămoşilor noştri, iar portul tradiţional arată frumuseţea artei noastre populare. Acest festival ne oferă şansa de a cunoaşte tradiţiile altor popoare şi de a prezenta tradiţiile şi datinile româneşti”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

La ediţia din acest an vor fi prezenţi pe scena Festivalului Internaţional de Folclor “Doina Covurluiului” peste 200 de artişti din şapte ţări. Prima ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor “Doina Covurluiului” a avut loc în anul 2005.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.