Președinta Parlamentului European: „România trebuie să intre în Schengen. Voi face tot ce îmi stă în putință pentru a vă ajuta”

0
499

Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, s-a întâlnit, săptămâna aceasta, la Strasbourg, cu jurnaliști din Galați și Brăila, aflați într-o vizită oficială de documentare. Întâlnirea Robertei Metsola cu jurnaliștii gălățeni și brăileni a fost facilitată de europarlamentarii Dan Nica și Mihai Tudose.

După ce a salutat fiecare jurnalist din Galați și Brăila, printr-o amicală strângere de mână, Roberta Metsola le-a vorbit reprezentanților presei despre aderarea României la Spațiul Schengen. Președintele Parlamentului European și-a exprimat „sprijinul deplin” pentru România, subliniind totodată că „ați așteptat prea mult și este incorect”.

„Pot să vă spun că în Parlamentul European aveți sprijin deplin, aveți mulți prieteni, aveți reprezentanți foarte buni aici, în Parlamentul European, cu voci puternice, cu opinii pe care le împărtășesc și voi face tot ce-mi stă în putință să vă ajut în următoarele etape (…) Ați așteptat prea mult și este incorect. Și dacă este necesar, voi spune din nou acest lucru”, a declarat președintele Parlamentului European. Roberta Metsola a precizat că va ridica problema extinderii Spațiului Schengen în întâlnirile din Consiliul Europei, care vor avea loc în perioada 23-24 iunie 2022.

La rândul său, europarlamentarul Dan Nica – liderul de grup al social-democraților din Parlamentul European și președintele PSD Galați – a subliniat faptul că România îndeplinește de multă vreme condițiile de aderare la Spațiul Schengen, iar singurul element care împiedică țara noastră să facă parte din zona de circulație liberă este doar de natură politică. „România respectă toate criteriile de aderare la Schengen. Cred că este important să conștientizăm că situația din Ucraina impune ca transportul de mărfuri să fie realizat cu mai multă ușurință. Avem încredere că țările membre UE vor înțelege necesitatea ca țara noastră să facă parte din Schengen”, a declarat europarlamentarul gălățean. Și europarlamentarul brăilean Mihai Tudose a punctat faptul că România îndeplinește toate condițiile de aderare în Spațiul Schengen, afirmând că „a venit timpul să ne privim cu seriozitate unii pe alții”.

“Uniunea Europeană trebuie să se vadă ca o uniune sigură, nu ca un loc comercial, economic, să putem să împărtășim valorile comune ale democrației”, a punctat Roberta Metsola, președinta Parlamentului European.

 

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

sixteen − six =