Premiile Galei Comunității Gălățene

0
1015

Pentru al doilea an consecutiv, Fundația Comunitară Galați a organizat și în acest an Gala Comunității Gălățene – un eveniment local dedicat recunoașterii binelui din societatea civilă. „Gala oferă un context de întâlnire între cei care fac o diferență în comunitate – ONG-uri, voluntari, inițiatori, firme responsabile social și susținătorii lor. Într-o atmosferă de celebrare deschisă întregii comunități, gala a fost găzduită la Teatrul Dramatic și prezentată de actorul Radu Horghidan”, transmit organizatorii. Potrivit acestora, evenimentul a adus recunoaștere celor 90 de nominalizați propuși de gălățeni la 8 categorii și a oferit 13 premii după cum urmează:

 1. ONG Start bun – Asociația Fantasticii Down
 2. ONG Demult pe drum – Ajutați-l pe Lăbuș
 3. Lider Voluntar – Marius Bucur
 4. Lider gălățean de acasă – Marius Ionescu
 5. Lider gălățean diasporean – Pompiliu Comșa
 6. Super Campanie de fundraising – Asociația Fantasticii Down
 7. Fundraiser campion – Mihaela Lupu
 8. Firmă responsabilă social – GLO Marine

  Premianții au fost stabiliți pe baza votului public într-un procent de 25% și a notării unei echipe de jurizare formată din 19 membri, într-un procent de 75%.

  Gala a mai oferit și 4 premii speciale, respectiv:

 • Premiul special al publicului – Câștigat de Virgil Tăbuș
 • Premiul special al juriului – Câștigat de campania ”Rugă pentru Mara”
 • Premiul Diasporean implicat – Câștigat de Dana Munteanu
 • Premiul Galantom – Câștigat de Campania ”Fără tocuri și paiete. Distracție, nu etichete!”

  ”Am fost onorați să fim nominalizați și suntem mândri să fim câștigători la Gala Comunității Gălățene. Încă nu ne-am revenit… pentru noi a fost un eveniment aparte care combină socializarea cu recunoașterea muncii unor proiecte concrete care fac Galațiul mai prietenos. Mulțumim tuturor celor care au crezut în noi! Povestea Fantasticilor Down care s-au încăpățânat să facă imposibilul posibil, doar într-un an, va continua! – a declarat Mioara Munteanu, Președinte Asociația Fantasticii Down.
  ”Gala Comunității Gălățene este despre oamenii care se implică și despre jumatatea plină a orașului. Mai sunt multe lucruri de făcut. Comunitatea nu se schimbă cu 90 de nominalizați. E nevoie de cât mai mulți ca să (re)construim împreună Galațiul-Acasă. Evenimentul galei este un fel de a construi fibra aceasta a încrederii și a lucrului împreună.” – echipa Fundației Comunitare Galați

  „Dincolo de clasament, în esență, premiile Galei Comunității Gălățene sunt pentru a inspira la implicare și la un timp bun în comunitate.  La evenimnet, în foaierul Teatrului Dramatic, au fost o degustate vinuri și de bunătăți locale, iar artizani și artiști locali și-au donat din arta lor pentru o cauză buna. Un moment cu atmosferă de Crăciun a fost creat de corul de copii al Ansamblului Rădeșteanca. Gala Comunității Gălățene, Ediția a III-a, urmează să se organizeze și în 2021”, mai transmite Fundația Comunitară Galați care susține transformarea comunității, implicând resurse și potențial uman local. Organizația aduce împreună donatori, ONG-uri sau grupuri de inițiativă, în 4 ani de funcționare, Fundația finanțând zeci de proiecte, cel mai cunoscut fiind Semimaraton Galați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.