Premierul Viorica Dăncilă dă asigurări: Galațiul va avea aeroport, iar contractul pentru proiectarea și execuția drumului expres va fi scos, luna aceasta, la licitație

0
1579

Aeroportul, drumul expres și marea centură, megaproiectele de infrastructură promise Galațiului, în luna mai, de către Guvernul PSD prin vocea ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, vor fi puse în practică!

Prezentă la Galați, prim-ministrul Viorica Dăncilă, noul președinte al PSD la nivel național, a dat asigurări că cele trei proiecte de anvergură, mult așteptate de gălățeni, nu vor rămâne doar simple promisiuni, ci vor fi puse în practică, în condițiile în care Guvernul este preocupat să dezvolte zona noastră.

„Avem mai multe soluţii pentru acest aeroport. Chiar duminică vom discuta şi cu un investitor străin pentru un parteneriat public-privat. Avem în vedere şi introducerea acestui aeroport într-o hotărâre de Guvern, pentru că pe noi ne interesează ca proiectul acesta să devină cât mai repede realitate. Şi facem o evaluare astfel încât acest aeroport să poată fi demarat cât mai curând”, a declarat premierul Viorica Dăncilă, care a adăugat că discuții despre construirea aeroportului la Galați, în comuna Braniștea, va purta și peste două săptămâni, când va avea o întrevedere cu potenţiali investitori. Șefa Executivului a precizat că obiectivul poate avea și alte surse de finanțare, nu doar privată, ci și de stat, căutându-se, în prezent, cea mai bună soluție pentru construcția mult așteptatului aeroport.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a vorbit și despre drumul expres Galați-Brăila, anunțând că i-a solicitat, astăzi, ministrului Transporturilor scoaterea la licitație, până la sfârșitul lunii iulie, a proiectării și execuției acestuia, cu o lună mai devreme față de termenul anunțat inițial. ”Am solicitat, astăzi, ministrului Transporturilor ca proiectarea și execuția drumului expres să fie scoase la sfârșitul acestei luni”, a declarat premierul, precizând totodată că și proiectul care vizează marea centură a Galațiului este susținut de Guvern, iar autoritățile locale vor beneficia de tot sprijinul pentru a pune în practică și acest proiect.

Viorica Dăncilă s-a aflat, astăzi, la Galați, unde a participat la ședința Comitetului Executiv al Organizației Județene a PSD. Alături de noul președinte al PSD, la ședința cu primarii din județul Galați, s-au mai aflat Eugen Teodorovici, președinte executiv al PSD, Mihai Fifor, secretar general al PSD, europarlamentarul gălățean Dan Nica și nu numai. După ședință, Viorica Dăncilă a susținut o conferință de presă, alături de aceștia.

 

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

18 − 11 =