Premieră pentru Galați! Primăria organizează concurs de soluții pentru a schimba fața zonei de la Inelul de Rocadă

0
2924

Primăria municipiului Galați își dorește să transforme Inelul de Rocadă, una dintre zonele reprezentative ale orașului, într-un punct de atracție pentru gălățeni și turiști, printr-un concurs de soluții, organizat în premieră de autorități, la care sunt invitați să participe arhitecți.

Proiectele pot fi depuse până pe data de 26 octombrie, iar soluția câștigătoare va fi aleasă nu doar de către specialiști, ci și de către gălățeni, care vor fi invitați să voteze, pe site-ul Primăriei, proiectul preferat. „Este pentru prima dată când Primăria municipiului Galați lansează o competiție de acest gen, în cadrul căreia un juriu format din specialiști în domeniu va analiza soluțiile înscrise în concurs. O altă premieră este votul cetățenilor. Lucrările care vor intra în competiție vor fi postate într-o secțiune specială pe site-ul Primăriei municipiului Galați, păstrându-se anonimatul concurenților, iar cei interesați să le vadă și să le voteze vor avea la dispoziție 10 zile de la momentul în care au fost postate”, au anunțat autoritățile.

Biroul de Presă al Primăriei a subliniat că organizarea acestei competiţii are drept scop selectarea celui mai bun și mai interesant proiect arhitectural pentru perimetrul descris de ”Inelul de Rocadă”. Concursul va avea o singură etapă de evaluare a proiectelor, iar membrii juriului vor analiza atât propunerile scrise, cât și părțile desenate. Competiția este deschisă tuturor arhitecților și echipelor de arhitecți care au o propunere pentru această zonă.

„Lansarea concursului de soluții a fost făcută în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, iar proiectele pot fi depuse până la data de 26 octombrie 2017. Pentru transparența competiției, părțile desenate vor fi postate pe site-ul Primăriei municipiului Galați sub protecția anonimatului. Juriul va face evaluarea și va acorda punctajul în funcție de nivelul calitativ și tehnic al propunerii, originalitate și armonizarea cu specificul zonei. Câștigătorul concursului va fi invitat să semneze contractul pentru serviciile de proiectare a soluției care a câștigat aprecierea juriului”, au informat reprezentanții municipalității.

Juriul competiției

Președintele comisiei: Ionuț Pucheanu, primarul municipiului Galați

Membri: Teodora Voicilă, arhitect

Laurențiu Jalbă, director general DGSCUP

Cristian Capețis, director general DGILP

Aurel Condurache, director  S.C. Apă-Canal

Sergiu Porumboiu, arhitect

Liviu Cezar Durbacă, arhitect

Roxana Gheorghiu, arhitect

Liliana Buhociu, arhitect membru OAR

Membri de rezervă: Cătălina Mioara Chiculiţă, arhitect;

Doina Maculina Ciofu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.