Premieră națională la Zătun – concurs de pescuit pentru nevăzători

0
824

În această dimineață, la baza de agrement Zătun a avut loc deschiderea primului concurs național de pescuit dedicat nevăzătorilor din țară. La concursul organizat de CJ Galați  participă peste 70 de persoane nevăzătoare împreună cu însoțitorii lor, membri ai 17 din cele 34 de filiale de persoane nevăzătoare din țară. După ce concurenții au aflat care sunt regulile concursului, startul a fost dat de președintele CJ Galați, Costel Fotea, care le-a urat tuturor <<fir întins>>.

Cu o dexteritate care i-ar face invidioși pe mulți pescari care nu au o astfel de dizabilitate, nevăzătorii s-au apucat de pescuit, iar capturile nu au întârziat să apară (foto2). “Nu văd, dar simt…prin pipăit bag momeala în cârlig și tot așa, la mână simt când undița se mișcă, semn că am prins ceva. Mai am și clopoțeii din vârful undiței care avertizează, dar mai mult simt la mână undița, dacă se mișcă, dacă vibrează”, a explicat unul din concurenți. Încântați de concursul organizat de CJ Galați, pescarii nevăzători au spus că marele câștig “nu sunt doar premiile oferite de organizator, ci faptul că socializăm, că ieșim împreună, ne bucurăm de aer curat, suntem împreună și ne simțim bine”.

Premiile oferite de organizator constau în unelte de pescuit, dar și două mașini de scris în Braille, o tabletă, un cântar și un tensiometru, toate adaptate persoanelor nevăzătoare.

Concursul de pescuit este organizat de Consiliul Județean Galați, care a alocat pentru competiție un buget de 29.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.