Premieră medicală la Tecuci. CJ Galați a dotat spitalul municipal cu computer tomograf

0
583
Spitalul Municipal din Tecuci a fost dotat, în premieră, cu computer tomograf. Aparatura de investigații și imagistică medicală a fost cumpărată de Consiliul Județean Galați, care a preluat recent unitatea spitalicească din Tecuci.
„Astfel, în premieră pentru acest spital, care deservește peste 100 de mii de oameni din zonă, a fost adus un computer tomograf modern, în valoare de peste 2 milioane de lei.
Spațiul unde va fi montat a fost deja amenajat, astfel că în perioada următoare echipamentul va fi instalat, testat și autorizat de către specialiștii de la Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.
În perioada următoare, vor fi aduse și alte dispozitive medicale, inclusiv 54 de paturi de spital, 9 pentru ATI și 10 pentru secția de ortopedie.
„Sunt aparate medicale achiziționate cu fonduri europene, în cadrul unui proiect la care au lucrat împreună echipele Consiliului Județean și cele ale spitalului, iar în perioada următoare vor fi lansate noi licitații pentru a aduce la Spitalul Municipal din Tecuci și alte echipamente medicale.
În total, doar în această primă etapă de înnoire a echipamentelor medicale, valoarea investiției depășește 11 milioane de lei, iar în pregătire sunt și alte investiții pentru modernizarea și dotarea acestui spital”, mai precizează Costel Fotea, președintele CJ Galați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.