Premieră la Teatrul Dramatic „Fani Tardini”

0
320

Teatrul Dramatic „Fani Tardini” prezintă, pe 17 și 18 noiembrie 2023, la ora 19:00, în premieră, spectacolul „Domnul Kolpert” de David Gieselmann, regia Cătălin Vasiliu, scenografia Daniel Divrician.

Produs în perioada septembrie 2023 – noiembrie 2023, spectacolul are avanpremiera vineri, 17 noiembrie, și premiera sâmbătă, 18 noiembrie 2023, la ora 19:00, la Sala Mare(public pe gradene).

Biletele la spectacole pot fi cumpărate online de pe bilete.fanitardini.ro sau de la Agenția Teatrală din Domnească 59. Informații și rezervări: 0758 049 850.

Domnul Kolpert, un text care a cunoscut succesul internațional imediat după premiera din anul 2000 la Royal Court Theatre din Londra, a fost tradus şi montat în peste 25 de ţări, iar de atunci, David Gieselmann a devenit un nume de referință în dramaturgie germană.

Textul lui David Gieselmann împletește iraționalul, tensiunea, tragicul, instinctele si afectivitatea cu vicleșugul și neliniștile care își fac cuib în noi. Sentimente precum umanitatea și respectul reciproc, un sistem de valori etico-moral pierdut aproape complet, snobismul, toate se întâlnesc în spectacolul Domnul Kolpert, una dintre cele mai captivante comedii negre contemporane.

„Personajele principale, Sarah și Ralf, în tentativa lor de a-și salva relația (și implicit de a da un sens vieții lor), acționează feroce, dar deloc haotic; impulsivi și spontani, dar nu capricioși sau dezordonați si, în orice caz, fără înverșunarea fanaticului sau a dezaxatului. Punând (cu detașare tehnica) în practică un fel  de farsă, ei savurează dinainte efectul și anticipează consecințele, pentru a le dezamorsa astfel, în sinea lor, eventuala forță de șoc și a-și păstra, în momentul realizării lor efective, deplina libertate față de ele. Dar, oare acest demers nu reprezintă tot un soi de constrângere, o altă închisoare în care s-au vârât singuri și apoi au aruncat cheia?” – Cătălin Vasiliu, regizorul spectacolului

Spectacolul este nerecomandat spectatorilor sub 16 ani.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.