Curtea Colegiului Tehnic “Traian Vuia” (Auto), din str. Anghel Saligny nr. 117 va răsuna, mâine, de la ora 9.00, de zgomotul incofundabil al zece karturi, din care opt cu motoare termice şi două cu motoare electrice, produse de 64 de studenţi români şi francezi, participanţi la Kart Low Cost, o competiție româno-franceză de inginerie ajunsă la a opta ediție. Pentru prima oară, la concurs participă şi Danube Pistons, echipa Facultății de Inginerie de la Galați, studenţii realizând un kart cu motor termic (funcţionabil cu carburant tradiţional) și este formată din studenții Lefter Cristian, anul II TCM, care va pilota și cartul, Comșa Cătălina-Ramona, anul III Inginerie Economică, Stoenescu Liviu, anul IV Autovehicule Rutiere, Boboc Cătălin, anul IV Inginerie Electrică și Carp Madalina, anul III Engleză – Franceză, sub coordonarea profesorului Cătălin Fetecău. În total, la competiţia de la Galaţi participă 64 de studenţi coordonați de 11 cadre didactice, cu opt karturi cu motoare termice și două karturi cu motoare electrice, din Institut Supérieur de l’Automobile et des Transports, Nevers, Franța, de la Universitățile din Pitești, Craiova şi Galați şi de la Politehnica București.
Competiția Kart Low Cost (KLC) este rezultatul colaborării dintre Université de Bourgogne – Institut Supérieur de l’Automobile et des Transports de Nevers (ISAT de Nevers) din Franța și Departamentul Autovehicule și Transporturi din cadrul Universității din Pitești. Prima ediție s-a desfășurat în 2011, la Nevers, iar de atunci, competiția a fost organizată o dată în Franța, o dată în România.
Concursul, al cărui scop este concepția, proiectarea și fabricarea unui kart low cost (pentru un kart cu motor termic, realizarea sa trebuie să se înscrie în 2.000 de euro iar pentru un kart cu motor electric – în 3.000 de euro) de către echipe pluridisciplinare de studenți, încurajează inovația printr-un regulament tehnic care lasă o mare libertate de concepție și permite participanților să-și dezvolte ideile inovatoare. În plus, studenţii învaţă cum să lucreze în echipă la un proiect cu un buget redus, dar şi să îşi dezvolte spiritul de competiție.
Concursul începe în această după amiază, la ora 16.00, când la Sala D12, Corp D, Et.1 de la Facultatea de Inginerie, (strada Domnească nr. 111) are loc deschiderea oficială a competiţiei şi prezentarea proiectelor, urmând ca sâmbătă, 12 mai, în intervalul orar 9.0012.45, la Colegiul Tehnic “Traian Vuia” (Auto) să aibă loc probele dinamice pe circuit, iar cele mai bune echipe vor fi premiate în cadrul unei festivităţi speciale, programată la ora 13.00. (foto/ arhiva)