Premieră în România. O femeie a fost numită director general la cel mai mare combinat siderurgic din țară

0
1531
Combinatul Siderurgic de la Galați are, pentru prima dată în istoria sa de 55 ani, o femeie director general.
”LIBERTY Steel Group a desemnat-o pe Aida Nechifor în funcția de Director General al Combinatului Siderurgic LIBERTY Galați. Aida – care lucrează în Combinat de 20 de ani – este prima femeie care vine la conducerea unității în cei 55 de ani de istorie a unității. Ea este și prima femeie în fruntea unui producător de oțel din România. Aida va avea și responsabilități de conducere a LIBERTY Skopje, o unitate din Macedonia de Nord.
Aida, care a fost anterior Director Financiar al Combinatului și membru în Comitetului de Conducere din decembrie 2018, s-a alăturat companiei în 2001. Inițial, a lucrat ca economist, înainte de a conduce echipe de vânzări, contabilitate, raportare financiară, planificare și analiză. Este absolventă a Facultății de Administrare Economică și Afaceri a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași”, a precizat Liberty Group într-un comunicat transmis presei.
Prasanta Kumar Mishra, care fusese numit Manager General Interimar în februarie 2021, este desemnat Director Executiv al LIBERTY Galați. Din această poziție, Prasanta va continua să lucreze îndeaproape cu Aida pentru a conduce operațiunile, proiectele și aspectele tehnice ale activității de producție a Combinatului și pentru a continua proiecte-cheie de dezvoltare strategică, precum cuptoarele cu arc electric, instalația de reducere directă a fierului și mini-laminorul de benzi la cald integrat un cuptor cu descărcare în arc electric.
Reamintim că funcția de director general al Liberty Steel Galați era vacantă de la începutul lui 2021, după ce fostul director Bogdan Grecu a demisionat, fiind inculpat într-un dosar de dare și luare de mită la nivel înalt, alături de fostul ministru PNL al Mediului, Costel Alexe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.