Pregătiri pentru referendum. Gălățenii sunt așteptați la urne sâmbătă și duminică

0
2301

În cele două zile dedicate referendumului pentru modificarea Constituției în sensul redefinirii familiei (6 și 7 octombrie 2018), în județul Galați vor fi deschise 436 de secții de votare, din care 176 în municipiul Galați și 33 în municipiul Tecuci, secții pentru care au fost asigurate materialele necesare întregului proces electoral (ștampile cu mențiunea „VOTAT” – 2.180 de bucăți, ștampile de control – 436 de bucăți, timbre autocolante, ceară sigiliu, tușiere, dosare, pontaje etc), anunță reprezentanții Prefecturii.

”Prin ordinul prefectului județului Galați, Dorin Otrocol, s-a stabilit graficul de distribuție a buletinelor de vot și a celelorlalte materiale necesare desfășurării procesului electoral, fiind organizate în acest sens nouă trasee de transport în județ și opt trasee în municipiul Galați. Vineri dimineață, buletinele de vot și materialele necesare votării vor fi predate președinților secțiilor de votare din județ, prin intermediul primarilor, iar după-amiază, vor fi predate președinților secțiilor de votare din municipiul Galați, la secții, întreaga activitate derulându-se sub pază militară, cu sprijinul structurilor Ministerului Afacerilor Interne”, informează instituția.

Reamintim că, potrivit legii, cetățenii pot vota la secția de votare unde sunt arondați, conform listelor electorale permanente. Cetățeanul care, în ziua referendumului național, se află într-o altă localitate decât cea în care este înscris în lista electorală poate să își exercite dreptul de vot în localitatea respectivă, la orice secție de votare, urmând a fi înscris într-o lista suplimentară, pe baza actului de identitate sau a adeverinței care ține loc de act de identitate. Pentru alegătorii care se află în străinătate în ziua votării, Ministerul Afacerilor Externe organizează secţii de votare pe lângă misiunile diplomatice, oficiile consulare, secţiile consulare şi institutele culturale din străinătate.

Date actualizate privind organizarea referendumului, inclusiv hotărârile Biroului Electoral Județean se găsesc pe site-ul Instituției Prefectului – județul Galați: https://gl.prefectura.mai.gov.ro/despre-noi/alte-activitati/referendum-6-7-octombrie-2018/.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.