Pregătiri pentru prezidenţiale

0
809

În județul Galați, s-a respectat întocmai programul calendaristic al acțiunilor de pregătire a alegerilor pentru Președintele României, organizarea fiind coordonată de prefectul județului Galați, Dorin Otrocol, în calitate de președinte al Comisiei tehnice județene pentru coordonarea activităților de organizare a alegerilor, transmite purtătorul de cuvânt al instituiţiei, Petrica Paţilea. “Astfel, în județul Galați, au fost amenajate 436 de secţii de votare, din care 176 în municipiul Galaţi și 33 în municipiul Tecuci, numărul total de alegători aflați pe listele electorale permanente este de 522.164.
R.A. Monitorul Oficial a repartizat județului Galați 577.295 de buletine de vot, care vor fi preluate pe 2 noiembrie, urmând a fi transportate și depozitate sub pază militară. S-au achiziționat 2.180 de ștampile cu mențiunea „VOTAT”, 436 de ștampile de control, 537.628 timbre autocolante, 1308 broșuri și 3924 de ecusoane pentru membrii birourile electorale ale secțiilor de votare.
Buletinele de vot și toate celelalte materiale necesare votării (ştampilele de control, formularele listei electorale suplimentare, formularele extrasului din listele electorale, formularele necesare pentru consemnarea situaţiilor semnalate de Sistemul informatic pentru monitorizarea prezenţei la vot şi prevenirea votului ilegal, lipici, tuşiere, pixuri, ceară sigiliu, sfoară, dosare mapă etc.) vor fi repartizate în saci pentru fiecare secție, urmând a fi distribuite și predate președinților secțiilor de votare din întreg județul pe parcursul zilei de sâmbătă, 9 noiembrie 2019. Transportul buletinelor a fost organizat pe opt trasee în municipiul Galați și nouă trasee în celelalte localități, toate sub pază militară, structurile Ministerului Afacerilor Interne asigurând securitatea și ordinea publică pe întreg parcursul procesului electoral.
Informații actualizate cu privire la procesul electoral se găsesc pe secțiunea specială de pe site-ul Instituției Prefectului – județul Galați https://gl.prefectura.mai.gov.ro/presedinte-2019/ sau pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne https://www.mai.gov.ro/alegeri-prezidentiale-2019/”, mai arată sursa citată. foto – arhiva

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 × two =