Pregătiri pentru alegeri locale în siguranță

0
188

Primăria municipiului Galați informează că pentru alegerile locale care se vor desfășura duminică, 27 septembrie 2020, vor fi organizate în oraș 176 de secții de votare.

Primăria va asigura amenajarea secțiilor de vot, inclusiv dezinfectarea spațiilor, în contextul pandemiei, aplicând toate măsurile pentru siguranța și protejarea sănătății cetățenilor, potrivit Ordinului comun nr. 1.594/140/2020 al Ministerului Sănătății și Ministerului Afacerilor Interne.

În fiecare secţie vor exista patru sau cinci cabine de vot, în funcție de numărul cetățenilor arondați, patru urne fixe, o urnă mobilă și cinci ștampile cu mențiunea ”VOTAT”. La intrarea în secții se va face termoscanarea persoanelor care se vor prezenta la vot, iar membrii birourilor electorale vor purta măști.

Cetățenii care doresc să afle la ce secție de votare sunt arondaţi, în funcție de adresă, pot accesa site-ul Primăriei Galați. Precizăm că există unele modificări în sensul că secțiile numerotate de la 104 la 109 vor funcționa la Grădinița nr. 30, din str. Gheorghe Asachi, fiind mutate de la Școala nr. 11. Totodată, secția de votare nr. 73 a fost mutată de la Gara CFR Barboși în imobilul aparținând stației de Apă Canal din imediata apropiere.

Pentru asigurarea desfășurării în condiții optime a procesului electoral, Serviciul Evidența Persoanei Galați va avea activități de lucru cu publicul atât în perioada premergătoare, cât şi în ziua alegerilor. Cetăţenii pot depune actele în vederea eliberării documentelor de identitate după următorul program: sâmbătă, 26 septembrie 2020, în intervalul 08.00 – 16.00, și duminică, 27 septembrie 2020, în intervalul 08.00 – 21.00.

 

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

12 + 3 =