Prefectura a verificat anul trecut legalitatea a peste 16.500 de acte normative

0
850

Instituţia Prefectului – judeţul Galaţi a verificat anul trecut legalitatea unui număr de 16.589 de acte normative emise de consiliul judeţean, consiliile locale şi primari, cu peste 600 mai multe decât în 2017, se arată în bilanţul activităţii instituţiei în 2018, prezentat de prefectul Dorin Otrocol.

În 2018 au fost transmise de către secretarii unităţilor administrativ-teritoriale din judeţul Galaţi un număr de 16.589 acte administrative emise/adoptate, comunicate în vederea efectuării controlului de legalitate, din care 301 hotărâri transmise de către Consiliul Judeţului Galaţi, 4.372 hotărâri transmise de către consiliile locale şi 11.916 dispoziţii emise de primarii unităţilor administrativ – teritoriale din judeţ.

,,Din numărul total al actelor administrative emise/adoptate, în urma efectuării controlului de legalitate s-a declanşat procedura prealabilă pentru un număr de 92 acte administrative, 61 de acte administrative au fost revocare/modificate/completate de autorităţile locale deliberative sau executive, 17 acte administrative sunt în analiză în vederea atacării la instanţa de contencios administrativ. În anul 2018 au fost atacate la instanţa de contencios administrativ un număr de 14 acte administrative nelegale”, a spus Otrocol.

Tot în anul 2018 s-au înregistrat 671 petiţii, dintre care 102 cu solicitări la legile fondului funciar şi retrocedări de bunuri preluate abuziv de regimul comunist, una cu sesizări privind infracţiuni contra persoanei, una cu sesizări privind tulburarea liniştii publice şi alte infracţiuni sau contravenţii, 100 au fost revenire cu aceeaşi problemă, una scrisoare de mulţumire, iar 466 au reprezentat diferite cereri.

Din totalul de 671 petiţii au fost rezolvate în termenele prevăzute de lege 638i, restul fiind în curs de soluţionare. Faţă de anul 2017 când s-au înregistrat 804 petiţii, s-a constatat o scădere cu aproximativ 17% a numărului de petiţii depuse.

În anul 2018, prefectul si subprefectul judeţului Galaţi au acordat un număr de 74 de audienţe, în cadrul cărora s-au prezentat 74 de persoane din care 53 au depus memorii. Din totalul petiţiilor înregistrate în cadrul audienţelor 52 au fost soluţionate, restul fiind în curs de soluţionare.

Prezent la bilanţ, primarul Ionuţ Pucheanu a amintit de bunele relaţii existente între municipalitate şi Prefectură.

,,Relaţiile pe care Primăria Galaţi le are de ceva vreme cu Prefectura sunt unele dintre cele mai bune şi cred că aşa ar trebui să se întâmple lucrurile pentru ca demersul comun a acestui judeţ şi a acestui oraş să fie dus la bun sfârşit. Vreau să mulţumesc prefecturii, prefectului Otrocol pentru implicarea în ceea ce a însemnat Cetatea Tirighina”, a spus Pucheanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.