Prefectul tablagiu: ,,Pot şi io?”

0
358

Din ciclul Febra Galbenă. Sigur, ceea ce vom povesti mai în jos pare de râs dacă n-ar fi de plâns.

Materialul de faţă este ilustrat cu o fotografie, în care prefectul tablagiu Eugen Hristache, pus pe funcţie de Întâiul Deratizator al Judeţului, George Stângă Senatorie, are rolul principal de melc fără coloană.

Pe scurt! Vineri, ambasadorul Israelului a inaugurat la Muzeul de Artă Vizuală o placă memorială dedicată primului ambasador al acestui stat în România, pictorul Reuven Rubin, născut în Galaţi.

Eveniment remarcabil pentru Galaţi, la care au fost invitate autorităţile locale şi presa.

După inaugurarea plăcii memoriale, au urmat o declaraţie de presă a diplomatului oaspete şi o sesiune de fotografii.

Mai întâi a făcut o poză în faţa muzeului ambasadorul, apoi l-a invitat alături de el pe primarul Ionuţ Pucheanu, după care alături de cei doi a fost invitată o doamnă din anturajul diplomatului. La final, ambasadorul le-a mulţumit celor prezenţi pentru participare şi se pregătea să plece când s-a auzit o voce umilă, de cerşetor de autografe: ,,Pot şi io?”.

Era prefectul tablagiu, care, uitat pe alături de eveniment, cerea să fie şi el primit alături de cei trei să intre în poză.

La toţi cei prezenţi ne-a căzut faţa! Cum dracu să te milogeşti să faci o poză cu amfitrionul, tu, ditamai prefectul de Galaţi.

Şi răspunsul a venit imediat: ce poţi să-i ceri unui tablagiu care încă mai are mintea strânsă de caşchetă!

Acest text este un pamflet şi trebuie tratat ca atare!

 

 

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

nine − eight =