Praznicul Botezului Domnului în Arhiepiscopia Dunării de Jos

0
1489

La praznicul Botezului Domnului din acest an, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos va săvârşi slujba Sfintei Liturghii la Catedrala cu hramul „Naşterea Domnului“ din Brăila.

După Sfânta Liturghie, începând cu ora 11.00, ierarhul Dunării de Jos, împreună cu clerul şi credincioşii brăileni, precedaţi de fanfara militară, vor porni de la biserica reprezentativă a Brăilei, pe Calea Călăraşilor, către faleza Dunării, unde, pe scena special amenajată va avea loc slujba Aghesmei celei Mari, urmată de tradiţionala lansare a crucii în apele Dunării.

După recuperarea crucii din apă de către tineri, aceștia vor fi binecuvântați de Părintele Arhiepiscop și răsplătiți pentru efortul depus.

În continuarea programului, la ora 13.00, ierarhul Dunării de Jos va merge la Galați, pe faleza superioară a Dunării, la biserica medievală Precista, unde va săvârși, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, slujba Aghesmei celei Mari și va ține un cuvânt de învățătură credincioșilor prezenți la eveniment.

Programul dedicat acestei mari sărbători se va încheia cu lansarea în apele Dunării a crucii de lemn, de Chiriarhul Dunării de Jos și scoaterea acesteia din apă de tinerii temerari, înscriși și pregătiți pentru acest moment.

La cele două evenimente de la Brăila și Galați din acest an sunt așteptați să participe câteva mii de credincioşi.

Toți credincioșii prezenți la sfintele slujbe în această zi vor putea lua Aghiasmă Mare din vasele special amenajate.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.