Povestea cafelei din Kentucky şi beneficiile roadelor pământului

0
689

Mâine, de la ora 12.00, la sediul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluță” Galaţi va avea loc vernisajul celei de a XIV-a ediţii a expoziţiei temporare „Fructe şi seminţe – Roadele Pământului”, manifestare coordonată de Secția Grădina Botanică a instituției muzeale gălățene.

Potrivit organizatorilor, “la acestă ediție vor fi prezentate eșantioane de fructe și semințe de la un număr de aproximativ 200 de taxoni, conservați ex-situ în patrimoniul Grădinii Botanice, reprezentând arbori, arbuști sau plante ierboase, precum și soiuri din colecția de Cucurbitaceae. Planta “vedetă” a expoziției va fi Gymnocladus dioicus, originară din sudul Americii de Nord, ce a fructificat pentru prima dată în Gradina Botanica Galați, după 24 ani de la plantare. Denumită popular cafeaua din Kentucky, această specie stârnește interesul prin fructele sale (păstăi plate), dar și prin portul și scoarța exfoliată în plăci longitudinale și, nu în ultimul rând, prin  utilitatea sau toxicitatea semințelor.

Tot în cadrul expoziției, publicul va putea participa la o conferință științifică în Sala Auditorium, începând cu ora 12.30,  susținută de prof. habilitat dr. chimist Rodica Dinică, de la Facultatea de Științe și Mediu a Universitatii „Dunărea de Jos” Galați și dr. farmacist Ion Bobaru, de la Farmacia „Faltis” din Brăila, parteneri ai acestei ediții de la „Fructe şi seminţe – Roadele Pământului”. Tema conferinței va fi „Produse vegetale cu utilizari farmaceutice obținute din flora spontană și cultivată a României”.

Expoziţia „Fructe şi seminţe – Roadele Pământului”, de la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluță” Galaţi, va fi deschisă pentru vizitare în perioada 14 noiembrie – 1 decembrie 2019 (program 09.00 – 17.00.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.