Pompierii militari au evacuat apa din 20 de locuinţe şi 164 de curţi

0
734
În urma manifestării fenomenelor meteorologice periculoase din perioada 18 – 21 iunie 2021,  la nivelul județului Galați au fost raportate situații de urgență în municipiul Galați, municipiul Tecuci, comuna Valea Mărului și în satul Călmățui (comuna Grivița).
În urma apelurilor la Numărul Unic de Urgență 112, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Galați a acționat, pentru gestionarea efectelor precipitațiilor pe raza județului Galati, cu următoarele forțe și mijloace: 50 militari, 10 motopompe, 1 motopompă de mare capacitate, 5 autospeciale de stingere și 1 autospecială de descarcerare.
Astfel, militarii au intervenit pentru evacuarea apei din 20 de locuințe de pe raza municipiului Galați și din 164 de curți și grădini ( 154 din municipiul Galați, 6 din Valea Mărului, 3 din Călmățui și 1 din Tecuci). De asemenea, s-a intervenit pentru evacuarea apei de pe mai multe străzi din Galați, dar și din parcarea unui supermarket și dintr-un subsol din zona Portului. Aluviunile au afectat și trei drumuri comunale, pe o distanță de 9,8 km, din comuna Valea Mărului.
Totodată, pompierii au intervenit și pentru salvarea unei persoane suprinsă de prăbușirea unei anexe gospodărești.
Județul Galați rămâne, până pe data de 22.06.2021, ora 22,00, sub avertizare de Cod Portocaliu. Conform meteorologilor, vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină. Cantitățile de apă vor depăși 40…60 l/mp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.