Pomenirea Eroilor Revoluţiei din decembrie 1989

0
1217

Marţi,  22 decembrie a.c., în toate bisericile şi mănăstirile Eparhiei Dunării de Jos, după Sfânta Liturghie a fost oficiată slujba de pomenire a eroilor care s-au jertfit în decembrie 1989 pentru libertatea, credinţa şi demnitatea poporului român.

La Galați, chiriarhul Dunării de Jos, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian, împreună cu un sobor de preoți, a săvârşit la Cimitirul Eternitatea din municipiul de la Dunăre slujba parastasului pentru eroii martiri ai Revoluţiei din decembrie 1989, la împlinirea a 31 de ani de la jertfa lor.

La slujbă au participat oficialităţi locale şi judeţene, militari, jandarmi, membrii familiilor martirilor, reprezentanţi ai asociaţiilor locale de revoluţionari, veterani, precum şi simpli credincioşi.

După slujba de pomenire, a avut loc ceremonialul depunerii de coroane de către autoritățile gălățene la monumentul eroilor.

La final, ierarhul Dunării de Jos a oferit calendare bisericeşti rudelor eroilor care şi-au sacrificat viaţa pentru eliberarea poporului român de sub opresiunea regimului ateo-comunist pentru a lăsa celor de astăzi o țară liberă.

Potrivit hotărârii Sfântului Sinod, la fiecare Sfântă Liturghie oficiată în bisericile şi mănăstirile din ţară şi din străinătate sunt pomeniţi eroi ostaşi şi luptători români din toate timpurile şi din toate locurile, care s-au jertfit pe câmpurile de luptă, în lagăre şi în închisori pentru apărarea patriei şi a credinţei strămoşeşti, pentru întregirea neamului, pentru libertatea şi demnitatea poporului român.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

10 − six =