Pomenirea ctitorilor Catedralei arhiepiscopale din Galaţi

0
487

La Catedrala arhiepiscopală din municipiul Galaţi, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian a săvârşit slujba Parastasului pentru ctitorii acestui sfânt locaş trecuţi în veşnicie, întrucât în ziua de pomenire a Sfântului Ierarh Nicolae, catedrala gălăţeană îşi sărbătoreşte unul dintre ocrotitorii spirituali.
La slujbă au participat membrii Permanenţei Consiliului Eparhial, slujitorii Catedralei arhiepiscopale, angajaţii mireni din administrația eparhială şi credincioşi gălăţeni.
La final, ierarhul locului a rostit un cuvânt de învăţătură în care a vorbit despre lucrarea răului în existenţa noastră şi despre faptele măreţe săvârşite de înaintaşii vrednici şi jertfelnici.
Aşezarea pietrei de temelie pentru biserica reprezentativă a Eparhiei Dunării de Jos închinată Sfântului Ierarh Nicolae, a fost pusă la data de 27 aprilie 1906 sub păstorirea Episcopului Pimen Georgescu.
În data de 12 octombrie 2000, Sanctitatea Sa Bartolomeu I, Patriarhul Ecumenic al Constantinopolului, împreună cu Patriarhul Teoctist al Bisericii Ortodoxe Române, au sfinţit Sfânta Masă a catedralei şi au consacrat ca ocrotitor alături de Sfântul Ierarh Nicolae, pe Sfântul Apostol Andrei. La 17 octombrie 2006, sfântul locaş a fost resfinţit, în cadrul manifestărilor prilejuite de ani¬versarea unui secol de la aşezarea pietrei de temelie.
Între ctitorii pomeniţi astăzi în Catedrala din Galaţi s-au numărat: Regele Carol I, Regina Elisabeta, Regele Ferdinand, Regina Maria, Patriarhul Nicodim Munteanu, Episcopul Pimen Georgescu şi Episcopul Nifon Niculescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.