Poliţiştii locali încep de la 1 decembrie „Hibernal 2019 – 2020”

0
1097

De la 1 decembrie 2019 și până la finele lunii februarie 2020, la nivelul Poliției Locale Galați se va derula Planul de măsuri „Hibernal 2019 – 2020”. Acesta are ca obiectiv principal înlăturarea efectelor naturale pe perioada anotimpului rece și menținerea unui climat de ordine și siguranță în rândul participanților la traficul rutier pe raza de competență.

Practic, măsurile legale întreprinse de Poliția Locală Galați au drept scop funcționarea  normală a instituțiilor statului, asigurarea fluenței circulației pe drumurile publice de pe raza teritorială de competență, atât în timpul cât și după producerea efectelor fenomenelor naturale, reducerea riscului producerii de decese din cauza hipotermiei în rândul persoanelor vulnerabile (fără adăpost) precum și indentificarea locurilor unde se adăpostesc temporar, în vederea prevenirii incendiilor cauzate de sursele improvizate de incălzire pe care aceștia le folosesc și limitarea vătămărilor corporale a cetățenilor ce au ca principală cauză neîndepărtarea de către persoanele responsabile a poleiului, zăpezii sau a țurțurilor de pe trotuare și căi de acces.

În activitatea de menținere a climatului de ordine publică și siguranță a tuturor participaților la traficul rutier, Poliția Locală Galați cooperează cu: Serviciul Județean de Ambulanță și Centrul de Urgență pentru Persoane fără Adăpost în vederea asigurării de asistență medicală, găzduire etc. și cu administratorul drumului, pentru menținerea infrastructurii rutiere în condiții optime de trafic.

Un punct important în cadrul Planul de măsuri „Hibernal 2019 – 2020”, polițiștii locali vor acționa pentru identificarea persoanelor fără adăpost. Cei găsiți într-o asemenea situație vor fi internați la Centrul de Urgenţă pentru Persoane fără Adăpost Galați. În cazul persoanelor fără adăpost aflate în stare de ebrietate sau sub influența substanţelor toxice, acestea vor fi inițial internate la Spitalul de Psihiatrie „Elisabeta Doamna”.

Trebuie precizat că persoanele fără adăpost găsite în stradă, pot fi internate doar cu acordul lor.

Poliția Locală Galați este pregătită să intervină în teren, în situații speciale, cu un total de 153 de polițiști locali de la ordine publică/intervenție rapidă, siguranță rutieră și 17 autoturisme de serviciu.

Pe perioada anotimpului rece, oamenii legii atrag atenţia și asupra faptului că, cetăţenii municipiului, persoane fizice şi juridice (asociaţii de proprietari, societăţi comerciale, instituții publice), după oprirea intemperiilor, trebuie să îndepărteze zăpada şi gheaţa (țurțuri) de pe trotuare, acoperiș, din fața imobilelor în care locuiesc sau își desfășoară activitatea.

Conform prevederilor HCL 260/2018, persoanele care nu curăţă zăpada şi gheaţa din preajma locuinţelor, dintre blocuri sau din faţa spaţiilor comerciale pe care le administrează riscă sancţiuni cuprinse între 500 – 1.500 lei.

De asemenea, în preajma sărbătorilor de iarnă, pe linie de comerț, în atenția polițiștilor locali se vor afla comercianții de articole pirotehnice, dar și agenții economici sau persoanele fizice care scot la vânzare brazi.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.