Polițiștii locali au confiscat 566.000 lei de la o firmă care nu a respectat măsura suspendării activității

0
1140

Peste 566.000 lei, este suma confiscată de polițiștii locali din cadrul Serviciului Control Activități Comerciale și a Biroului Evidența Persoanei de la un operator economic care nu a respectat măsura complementară de suspendare a activității unui punct de lucru, măsură ce a fost dispusă în urma unui control desfășurat în aprilie 2019.

În acest caz, este vorba despre un agent economic depistat de oamenii legii că desfășășura activități comerciale de prestări servicii de alimentație publică – baruri și alte activități de servire a băuturilor alcoolice, fără a deține ”Acord privind exercitarea activității de comercializare în zone publice” și ”Autorizația privind desfășurarea activității de alimentație publică”, eliberate de autoritățile administrației publice locale.

De menționat că agentul economic în cauză, a depus plângere la Judecătoria Galați, iar în urma unei Sentințe Civile, plângerea a fost respinsă. De asemenea, Tribunalul Galați a respins apelul formulat de operatorul economic.

Articolul 73 (23) din O.G nr. 99/2000, privind comercializarea produselor şi serviciilor de piaţă, prevede: ”desfăşurarea oricărui exerciţiu comercial în perioada suspendării activităţii comerciale, cu amendă prevăzută la pct. 1 lit. a) – e), caz în care limitele minime şi maxime se dublează, iar veniturile realizate ilicit în perioada dintre data suspendării activităţii comerciale şi momentul constatării contravenţiei se confiscă şi se fac venit la bugetul de stat”.

În aceste condiții, în conformitate cu prevederile legale suma confiscată de polițiștii locali se transformă în venit la bugetul statului.

În 2021, în jur de 1,1 milioane lei a fost suma confiscată de polițiștii locali din cadrul Serviciului Control Activități Comerciale și a Biroului Evidența Persoanei, de la un număr de patru operatori economici, persoane juridice care nu au respectat măsura legală de suspendare a activității impusă de oamenii legii în urma unor verificări care au scos la iveală o serie de nereguli. Agenții economici sancționați dețin afaceri în domeniul alimentației publice și a saloanelor de înfrumusețare.

Tot în 2021, Poliția Locală Galați prin Serviciul Control Activități Comerciale și a Biroului Evidența Persoanei a derulat pentru prima data acțiuni de confiscare a veniturilor obținute în urma derulării activității pe perioada suspendării, de către unii agenți economici.

Și în 2022, polițiștii locali vor continua acest tip de verificări, pe măsură ce vor fi pronunțate Hotărâri definitive în cazul operatorilor economici care au contestat în instanță măsura de suspendare a activității.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.