Poliţiştii de imigrări ai depistat 34 de străini în situaţii ilegale

0
475

În cursul anului 2020, polițiștii Inspectoratului General pentru Imigrări — Serviciul pentru Imigrări aljudetului Galaţi au asigurat managementul șederii în România pentru 2.682 de persoane, cetățeni terți şi europeni.

Au fost depistaţi 34 de străini în situații ilegale, respectiv 8 persoanecare desfășurau activități lucrative fără forme legale și 26 de persoane cu şedere ilegală.

Au fost emise 20 de decizii de returnare din care 11 cu măsură complementară de nepermiterea intrării pe teritoriul țării, pentru 5 cetăţeni au fost dispuse măsuri de luare în custodie publică în vederea returnării sub escortă, iar o persoană a fost îndepărtată până la frontieră.

Totodată, polițiștii de imigrări au emis peste 260 de avize de muncă și au aplicat sancțiuni contravenţionale în valoare de 38.500 lei.

În ceea ce priveste şederea/rezidenţa pe teritoriul României în anul 2020. poliţiştii din cadrul Serviciului pentru Imigrări Galaţi au asigurat managementul şederii pe raza judeţului pentru 2.652 de persoane dintre care 1.966 străini din state terţe, cei mai mulţi din Republica Moldova. Turcia. Srilanka, Bangladesh. India, Pakistan şi 716 de cetăţeni ai Uniunii Europene/SEE, majoritatea din Italia. Franţa şi Spania.

Pe linia combaterii şederii ilegale, în perioadade referinţă au fost organizate 54 de acţiuni şi controale cu forţe proprii şi în cooperare cu instituţiile cu atribuţii în domeniu în urma cărora au fost depistaţi un număr de 34 străini în situaţii ilegale, respectiv 8 persoane care desfăşurau activităţi lucrative fără forme legale și 26 de persoane cu şedere ilegală.

Pentru străinii aflaţi în situaţii ilegale sau care nu mai întruneau condiţiile prevăzute de lege pentru acordarea/prelungirea dreptului de şedere, au fost emise 20 de decizii de returnare prin care s-a stabilit obligaţia de returnare sau termenul pentru plecarea voluntară de pe teritoriul României, pentru 11 persoane fiind aplicată măsura nepermiterii intrării în ţară pentru perioade cuprinse între 3 luni şi 5 ani.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

twelve − 1 =