Polițist reținut pentru mită

0
646
Un agent de la Secția 5 Poliție Galați a fost reținut luni seară, pentru 24 de ore, fiind acuzat de luare de mită. Polițiștii DGA l-au prins în flagrant delict, în timp ce primea de la o persoană suma de 400 euro pentru soluționarea favorabilă a unui dosar penal ce viza infracțiunea de furt calificat.
„Polițiștii anticorupție ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Galați, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați, au prins în flagrant un polițist, ieri, 23 august 2021, imediat după ce acesta a primit suma de 400 de euro de la o persoană, cu scopul de a soluționa favorabil cercetările în cadrul unui dosar în care persoana era cercetată pentru săvârșirea infracțiunii de furt”, a precizat DGA Galați, într-un comunicat de presă.
În fapt, polițistul, agent șef în cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Galați – Poliția Municipiului Galați – Secția 5 Poliție Galați, în timp ce era în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu, având în instrumentare un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de furt, faptă săvârșită de către persoana menționată anterior, i-a pretins acestuia și a primit suma de 3.000 de euro în vederea soluționării favorabile a dosarului penal.
„În continuare, nefiindu-i soluționat dosarul până la această dată, în urma discuțiilor dintre cele două persoane, s-a stabilit o nouă întâlnire pentru a discuta modul cum va fi soluționat cazul penal. Cu această ocazie, polițistul a acceptat suma de 400 de euro în vederea tergiversării cercetărilor în cadrul dosarului penal, în ideea de a indica un alt făptuitor față de care să se continue cercetările.
Lucrătorul de poliție a fost condus în fața procurorului de caz, iar în cursul zilei de 23 august 2021 suspectului i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală dobândită, fapta pentru care este cercetat, precum și încadrarea juridică a acesteia, fiind dispusă măsura preventivă a reținerii, urmând să fie prezentat în cursul zilei de azi, 24 august 2021, Tribunalului Galați, cu propunere de arestare preventivă”, mai precizează DGA Galați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.