Poliţia Locală, în dispozitiv în Noaptea de Înviere

0
857

23 de biserici și trei capele de pe raza municipiului Galați, dispuse conform competenței teritoriale pe raza Secțiilor de Poliție Locală nr. 1-5, vor fi monitorizate în Noaptea de Înviere de polițiștii locali de la ordine publică, intervenție rapidă și siguranță rutieră. La datorie se vor afla și patrule de la Disciplina în Construcții și Serviciul de Protecție a Mediului.

În jur de 50 de polițiști locali repartizați în dispozitive de ordine publică, vor avea în vedere următoarele aspecte: respectarea măsurilor de prevenire a infectării cu COVID-19, combaterea şi prevenirea consumului de băuturi alcoolice în imediata apropiere a lăcaşurilor de cult, cât şi pe căile de acces care duc spre acestea; supravegherea grupurilor de persoane care tulbură ordinea şi liniştea publică sau care se dedau la activităţi ce pot provoca dezordine; înlăturarea persoanelor aflate în stare de ebrietate şi luarea de măsuri legale conform Legii 61/1991.

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranță Rutieră, organizați în cinci patrule, vor acționa în Noaptea de Înviere la Catedrala Arhiepiscopală, Biserica „Sf. Vasile cel Mare”, precum și în zona cimitirelor, pentru fluidizarea traficului rutier.

În vederea menținerii ordinii și liniștii publice, precum și respectării măsurilor de prevenire a infectării cu COVID-19, în dispozițiv se vor afla și polițiștii locali din cadrul Serviciului de Intervenție Rapidă.

Trebuie precizat faptul că, la nivelul Poliției Locale Galați, se vor constitui dispozitive de control comerț, în zilele de 30 aprilie și 01 mai 2021. În perioada sărbătorilor pascale, poliţiştii locali, vor acționa pentru respectarea normelor legale privind desfăşurarea comerţului stradal şi a activităţilor comerciale, respectiv a condiţiilor şi a locurilor stabilite de autorităţile administraţiei publice locale, accent punându-se pe respectarea măsurilor de protecție COVID-19, eradicarea comerţului stradal neautorizat (în parcări, zone aferente pieţelor) şi pe depistarea produselor alimentare (perisabile) cu termenul de valabilitate depăşit sau vândute în condiţii improprii.

Pe lângă dispozitivele din Noaptea de Înviere, polițiștii locali vor fi la datorie și în zilele următoare, în vederea asigurării unui climat de normalitate în municipiul Galați.

În eventualitatea în care cetățenii municipiului Galați constată producerea unor fapte care contravin legislației în vigoare, pot semnala respectivele cazuri la Dispeceratul Poliției Locale Galați, apelând numărul de telefon 0236/955.

,,Având în vedere că în Noaptea de Înviere se elimină restricția de circulație a persoanelor, deci se poate circula liber, fără declarație, de la domiciliu către biserici și înapoi, în intervalul orar 2000 – 0500, am impus organizarea unor măsuri de ordine publică, circulație rutieră și de intervenție, în cooperare cu Poliția Municipală Galați și Inspectoratul de Jandarmi Județean Galați. Astfel, pe lângă măsurile deja cunoscute pentru prevenirea tulburării ordinii publice de orice fel, fluidizarea circulației auto și intervenția fermă pentru aplanarea unor conflicte, vom monitoriza și recomanda portul măștii de protecție și asigurarea distanțării sociale, astfel încât slujbele de Înviere să se desfășoare cu un risc minim de infectare cu Covid-19. Vom fi în sprijinul cetățenilor din municipiul Galați și recomandăm multă predență în toată perioada Sărbătorilor Pascale, dar îndeosebi în Noaptea Invierii”, a declarat Petrică Hahui – director general, Poliția Locală Galați.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

fourteen + eleven =