Poliţia Locală derulează Planul de măsuri „Hibernal 2021 – 2022”

0
441

În intervalul 01 decembrie 2021 – 28 februarie 2022, la nivelul Poliției Locale Galați se va derula Planul de măsuri „Hibernal 2021 – 2022”. Și în acest an obiectivul principal în derularea acestuia este înlăturarea efectelor naturale pe perioada anotimpului rece și menținerea unui climat de ordine și siguranță în rândul participanților la traficul rutier pe raza de competență.

Măsurile legale întreprinse de Poliția Locală Galați au drept scop funcționarea  normală a instituțiilor locale, asigurarea fluenței circulației pe drumurile publice de pe raza teritorială de competență, atât în timpul cât și după producerea efectelor fenomenelor naturale, reducerea riscului producerii de decese din cauza hipotermiei în rândul persoanelor vulnerabile (fără adăpost) precum și indentificarea locurilor unde se adăpostesc temporar, în vederea prevenirii incendiilor cauzate de sursele improvizate de incălzire pe care aceștia le folosesc și limitarea vătămărilor corporale a cetățenilor ce au ca principală cauză neîndepărtarea de către persoanele responsabile a poleiului, zăpezii sau a țurțurilor de pe trotuare și căi de acces.

Poliția Locală Galați este pregătită să intervină în teren, în situații speciale, cu un total de 120 de polițiști locali de la ordine publică/intervenție rapidă, siguranță rutieră și 18 autoturisme de serviciu.

Și în acest anotimp rece, polițiștii locali vor acționa pentru identificarea persoanelor fără adăpost. Cei găsiți într-o asemenea situație vor fi internați la Centrul de Urgenţă pentru Persoane fără Adăpost Galați. În cazul persoanelor fără adăpost aflate în stare de ebrietate sau sub influența substanţelor toxice, se va solicita internarea la Spitalul de Psihiatrie „Elisabeta Doamna”.

Oamenii legii atrag atenţia și asupra faptului că, cetăţenii municipiului, persoane fizice şi juridice (asociaţii de proprietari, societăţi comerciale, instituții publice), după oprirea intemperiilor, trebuie să îndepărteze zăpada şi gheaţa (țurțuri) de pe trotuare, acoperiș, din fața imobilelor în care locuiesc sau își desfășoară activitatea.

Conform prevederilor HCL 339/2021, persoanele care nu curăţă zăpada şi gheaţa din preajma locuinţelor, dintre blocuri sau din faţa spaţiilor comerciale pe care le administrează riscă sancţiuni cuprinse între 1.000 – 2.500 lei.

În preajma sărbătorilor de iarnă, pe linie de comerț, în atenția polițiștilor locali se vor afla comercianții de articole pirotehnice, dar și agenții economici sau persoanele fizice care scot la vânzare brazi.

“Scopul principal al acestui program de măsuri este identificarea persoanelor fără adăpost și încredințarea acestora instituțiilor specializate, pentru acordarea ajutorului necesar și scoaterea din starea de pericol. Urmărim și acordarea ajutorului medical, în cazul persoanelor care prezintă simptomele unor îmbolnăviri de sezon sau stărilor de hipotermie.

Deasemenea, împreună cu reprezentanții unei fundații și în acest sezon nou, vom transporta și oferi acestor persoane alimente, îmbrăcăminte și articole de igienă.

În prezent la nivelul municipiului Galați au fost identificate 115 persoane fără adăpost care trăiesc în peste 50 de locuri cunoscute de către polițiștii locali, cele mai multe fiind în zona de competență a Secției nr.2 Poliție Locală.

Aceste locuri, după identificare, sunt salubrizate de către lucrătorii Serviciului Public Ecosal, astfel încât cetățenii municipiului să nu fie afectați”, a declarat Petrică Hahui – director general, Poliția Locală Galați.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 − three =